De ce merita sa vizitam statiunea Sovata?

obiective turistice sovata

Cauti o noua destinatie de vacanta si nu stii de ce ar fi bine sa vizitezi Sovata? Iti explicam in cele ce urmeaza cele mai importante motive pentru care Sovata chiar este destinatia ta de vacanta, astfel incat sa iti poti rezerva din timp o vacanta aici. Nu uita sa faci rezervarile cu minim doua sau chiar trei luni inainte astfel incat sa nu existe probleme cu locurile de cazare. Zona este foarte cautate si riscul de a nu gasi loc de cazare e mare, daca nu te grabesti.

Bucura-te de avantajele apelor clorurate

Lacul Ursu, dar si lacurile Verde, Alunis, Mierlei, Rosu si Serpilor au ape clorurate si sodice si vei descoperi aici fenomenul de helotermie. Deasupra apei sarate exista un strat de apa dulce. Acesta provine de fapt din proceiptiatii iar stratul acesta nu se va amesteca niciodata cu cel de apa sarata, ajutand astfel ca apa sarata sa isi conserve temperatura. Temperatura apei va fi astfel calda. Poti vizita aceste lacuri doar pentru valoarea lor turistica sau poti sa te scalzi in ele. Aici ai cel mai mare lac heloterm din Europa, Lacul Ursu fiind cel mai cautat de turisti.

Tratament balnear

Un alt motiv pentru care sa mergi la sovata este accesul la tratament balnear. Apa lacurilor din statiune dar si namolurile sunt bocate in proprietati care te vor ajuta cu mai multe afectiuni. Poti veni aici pentru afectiuni ginecologice, afectiuni degenerative, afectiuni inflamatorii, reumatisme, afectiuni endocrine sau boli cardiovasculare. Cele mai multe dintre tratamente includ bai calde in bazine sau cada, in apa din lacuri, impachtari cu namol, electroterapie, sauna, kinetoterapie si gimnastica medicala.

Peisaje mirifice

Poti admira unele dintre cele mai spectaculoase peisaje aici, in special toamna. Lacurile, bancile si aleile sunt in timpul toamnei pline cu frunze multicolore. Cu siguranta vei face aici cele mai interesepcta fotografii si peisaje. De asemenea, aerul curat, dealurile cu paduri dese si oamenii speciali te vor face sa te intorci aici si in celelalte sezoane.

Obiective turistice Sovata

La doar 16 km de Sovata vei gasi Salina Praid care functioneaza ca baza de agrement, amenajata la adancimea de 120 m de la suprafata. Aici vei gasi terenuri de joaca pentru copii, spatii de agrement si creatie, o cafenea, cinema 3D si o farmacie cu produse cat mai naturale. Microclimatul salinei este perfect in mai multe probleme de sanatate. De asemenea, chiar daca nu ai nicio problema de sanatate, poti veni aici doar pentru a admira locurile si pentru a te bucura de cele mai spectaculoase vederi.

Restaurante cu preparate delicioase

La 30 km de Sovata, mergand catre Gheorgheni, vei gasi unul dintre cele mai bune restaurante – Hanul Basa. Aici te poti bucura de toate specialitatile traditionale specifice secuilor asa cum sunt gulasul, ciolanul, fripturile si deserturile delicioase. Ai auzit pana acum de Somloi, Vargabeles si alte astfel de deserturi? Daca nu ai auzit de ele acum este momentul perfect sa le descoperi, mergand la acest restaurant.

Acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care ar trebui sa vizitezi obiectivele turistice din Sovata si sa descoperi locurile de aici. Noi iti sugeram sa rezervi mai multe zile pentru ca in mod sigur nu te vei plictisi. Daca vei vizita Sovata alaturi de copii, atunci ai si mai multe avantaje pentru ca vei gasi cu siguranta activitati si pentru cei mici care sa ii tina ocupati si sa nu se plictiseasca. In cazul in care vii aici pentru tratament, vorbeste inainte cu medicul de familie pentru ca unele proceduri pot fi decontate.