De ce să construiești o clădire industrială din metal?

Opțiunea cea mai bună pentru construcția unei clădiri cu destinație industrială este o structură metalică, așa cum este o hală metalică Profin . Vom prezenta mai jos avantajele alegerii metalului ca soluție de construcție pentru un depozit, de exemplu.

În primul rând acest tip de clădire este foarte flexibil și se poate personaliza după necesități; este adecvată pentru un teren de fotbal, o fabrică sau chiar o biserică unde se pot alege detaliile și finisajele pe care vi le doriți pentru a da aspectul și senzația impuse de tipul de clădire ales.

O altă caracteristică a unei clădiri din metal este faptul că are o rezistență mai mare la uzură și la alte elemente naturale precum termitele, rugina, incendiul sau mucegaiul, prin urmare calamitățile cum ar fi și cutremurul, nu vor fi o problemă pentru acest tip de hală; fundația nu este necesar să fie prea extinsă și scumpă deoarece costrucțiile metalice sunt structuri destul de ușoare.

Din punctul de vedere al naturii, acest tip de construcție este „prietenoasă” cu natura deoarece o parte din componente sunt reciclate și se generează foarte puține deșeuri atunci când sunt produse; dacă se hotărăște că nu mai este necesară clădirea din structură metalică, atunci parțile acesteia pot fi refolosite și utlizate la crearea altor produse.

Un alt avantaj al halei metalice este faptul că valoarea acesteia este mare iar prețul este mic datorită faptului că deșeurile sunt eliminate iar metalul este mai ieftin decât betonul; la care se adaugă și avantajul fundației care nu trebuie să fie prea mare și care costă mai puțin.

Faptul că nu este nevoie de coloane de susținere determină o funcționalitate a clădirii în sensul că intrările sunt foarte largi, ceea ce în cazul utilizării industriale, este un mare avantaj, neeistând obstacole.

Mentenanța acestei clădiri este mai ușoară deoarece metalul este protejat împotriva ruginii și placarea este durabilă; finisările sunt pot fi variate și oferă stil clădirii comandate.

Timpul de construcție reprezintă un alt avantaj, deoarece se economisesc 20-30% din timpul de ridicare, chiar și pe o suprafață dificilă de construcție, fiind necesare mai puține puncte de contact cu solul și o excavare mai mică.