Dragoș Benea vrea capul unui medic: „și-a dat din nou în petec (…) s-a ajuns la limita suportabilității”. Dr. Liliana Petrescu: „Face el cinste cu dosarele lui (…) deocamdată pentru mine n-au venit procurorii de la București”

Scandalul iscat la mijlocul săptămânii trecute în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Bacău (SJU), în urma căruia

doctoriței Liliana Petrescu i s-a făcut plângere penală de către un polițist pentru insultă și abuz în serviciu, sancționat de președintele Consiliului Județean, Dragoș Benea, care pare că vrea capul dr. Petrescu.

În ședința de marți a Consiliului, Benea a ținut să precizeze că nu poate trece cu vederea„ce s-a întâmplat la Unitatea de Primiri Urgențe săptămâna trecută”. „Fără a mă antepronunța – a continuat Benea – și fără a da nume, o doamnă de la Unitatea de Primiri Urgențe nu face cinste spitalului și nici eforturilor pe care  CJ le face pentru modernizarea acestei instituții. Doamna și-a dat din nou în petec. (…) Reclamațiile au început să curgă (…) cred că vor fi parcurse toate etapele procedurale, astfel încât Comisia de etică să aibă o concluzie oficială față de aceste incidente și care este drumul pe care trebuie să-l apuce un medic care își bate joc fie de pacienți, fie de reprezentanți ai instituțiilor statului”. Președintele CJ nu a pomenit numele doctoriței Petrescu, pentru „a nu îngreuna misiunea Comisiei de etică” și pentru a evita un proces, pentru că nu are „chef de un proces cu doamna respectivă, care e capabilă de multe”.

În afară de sesizarea de săptămâna trecută, la Comisia de etică mai există alte două sesizări care o vizează pe Petrescu, însă nu sunt de speriat pentru un doctor căruia îi trec prin mâini câte 120 pacienți într-un schimb.

Scandalul care-l are în centru și pe dr. Sorin Enescu a pornit tocmai pentru că i s-ar fi interzis să-și practice meseria, a declarat dr. Liliana Petrescu pentru bacauinfo.ro. „După ce am îndeplinit toată procedura  privind recoltarea probelor biologice de sânge, domnul dr. Enescu, care este și foarte bolnav – confidențialitatea mă împiedică să fac publică boala de care suferă – mi-a spus că i s-a făcut rău și eu am vrut să îl consult, iar agentul de poliție mi-a interzis. Eu nu pot să nu consult un om căruia i-am luat sânge și spune că nu se simte bine” – a explicat dr. Petrescu, care din octombrie lucrează și în mediul privat. „Cum de la acest spital (privat – nota red.), unde sunt 60 de bolnavi grav internați – iar eu merg zilnic în zilele libere și în timpul cât nu sunt la Urgențe – nu am nicio reclamație de comportament, de profesionalism din luna octombrie de când lucrez, și sunt și acolo situații disperate, unde lumea e între viața și moarte, și cum la Urgențe mi se fabrică aceste reclamații. Am avut o femeie care a venit să efectueze o radiografie cu bilet de trimitere de la medicul de familie, care și medicul de familie a fost uimit și m-a întrebat când l-am sunat ce caută la noi în Urgențe, și i-am zis că a venit cu scandal. Cum la New Medical sau la Colegiul Medicilor nu am nicio declarație că doctorița se comportă foarte urât  cu pacienții, îi înjură, vorbește urât. Cum de numai la Urgențe și numai eu am reclamații? Pentru că sunt învățați să reclame. Vă spun eu secretul. Și sunt învățați de una din colegele mele, să nu-i iau locul ca și competență profesională. Pentru că în urmă cu ani mi-au dus  doi bătrâni să mă reclame la Monitorul de Bacău și Colegiul Medicilor, tot lucruri minore, și fostul director a aflat și a demis-o, numind-o pe doamna dr. Haralambie șef de secție. Unele persoane păstrează vechile obiceiuri în UPU. Să spună de domnul Benea de ce la privat nu am nicio reclamație, iar la Urgențe apare câte una în fiecare săptămână la adresa dr. Petrescu. (…) Bine că ne face domnul Benea cinste cu problemele și dosarele lui. Deocamdată, pentru mine nu au venit procurori de la București, nu mi-au bătut în poartă.”