Echipamente de joacă noi, din Parcul Cancicov în cartiere

Echipamente noi pentru locurile de joacă din Bacău. Acestea au fost deja

achiziționate și urmează să fie montate până cel târziu la mijlocul lui septembrie. Pentru că locurile de joacă existente în municipiul Bacău se dovedesc a fi prea puține, Primăria intenționează să le dea posibilitatea celor mici să se distreze și după orele de curs în spațiile de la Grădinința nr. 33 și Grădinița și Școala „Mihai Drăgan”, care vor  beneficia până începe școala de echipamente nou-nouțe, în baza unui program mai vechi.

În februarie 2016 Primăria Bacău a demarat procedura de licitație pentru contractul „Dotare locuri de joacă pentru copii, inclusiv instalarea și montaj”, având ca obiect achiziționarea de echipamente pentru spații din Parcul Cancicov, Parcul Aviatori, Parcul Făgăraș, Parcul Nord, grădinițe și alte unități de învățământ și. Valoarea estimată a contractului a fost 565.322 lei, iar adjudecarea s-a făcut la 463.842 lei fără TVA, de DFS Center Grup SRL din București.

Primăria a achiziționat astfel suprafețe sintetice, tobogane și alte echipamente specifice, însă față de obiectivele ințiale au intervenit modificări. Din această serie nu se va mai monta nimic în Parcul Cancicov, piesele fiind redistribuite pentru celelalte locuri de joacă avute în vizor: Grădinița nr. 33, Grădinița și Școala „Mihai Drăgan”, Parcul Letea, Parcul Aviatori,  Parcul Nord, Parcul Făgăraș și parcul de pe strada Proiectantului.

În plus, din cauza supraaglomerării locurilor de joacă din municipiu, Primăria intenționează să lase deschise și după orele de curs spațiile de pe lângă unitățile de învățământ.

Și în cursul săptămânii, dar mai ales în weekenduri, unui copil cu greu îi vine rândul la toboganele de la locurile de joacă din zona centrală. De luni până vineri, pentru părinții care au autoturisme, alternativa o poate constitui locul de joacă din Parcul Gherăiești, bine echipat, care este însă mai puțin frecventat în cursul săptămânii.