Escroc de 71 ani, reţinut de poliţişti – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Un bărbat de 71 ani, din Buhuşi, suspectat că ar fi

păcălit o femeie că o poate ajuta să obţină pensie de stat şi un bărbat că poate obţine un ajutor de înmormântare, a fost reţinut de poliţişti. Bărbatul a susţinut că e „director” şi le-a cerut mită pentru a-i ajuta cu actele.

Se pare că în martie escrocul şi-ar fi abordat victimele în centrul Bacăului. Bărbatul ar fi pretins că este director şi că ar putea ajuta femeia de 61 ani din Corbasca să primească pensie. Sub acest motiv, ar fi cerut şi primit de la partea vătămată 250 lei, în vederea întocmirii dosarului de pensionare, după care a dispărut.

De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că, în aceeaşi lună, bărbatul de 71 ani ar fi acostat, pe Bd. Unirii din municipiul Bacău, un bărbat din comuna Traian. Faţă de acesta a pretins că este director la o bancă şi l-ar putea sprijini să primească ajutorul de înmormântare pentru decesul tatălui său, motiv pentru care a primit de la victima lui 190 lei.

Bărbatul de 71 ani a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune.