Escrocheria cu metoda „Accidentul” nu a mers în Bacău

O tânără de 21 ani din Mărgineni a încercat să înşele o familie din Bacău prin

deja celebra metodă a „accidentului”. A fost surprinsă de poliţişti chiar când era pe punctul de a pune mâna pe 3000 euro.

Scenariu e unul simplu şi a fost foarte mediatizat în ultima perioadă. Femeia de 21 ani a sunat o tânără de 19 ani şi i-a spus că tatăl ei a lovit cu maşina o fetiţă, iar aceasta este în stare foarte gravă, motiv pentru care a fost transportată la un spital din Bucureşti, unde trebuie operată. Şi aici au apărut şi banii în discuţie. Operaţia ar fi costat 3000 euro, bani care trebuia achitaţi de urgenţă, pentru ca bărbatul să scape de probleme. Ca să-şi justifice intervenţia, femeia a pretins că e asistentă medicală la spital. Tânără sunată nu a mai stat pe gânduri. A luat cei 3000 euro din casă şi a mers la locul de întâlnire indicat de cea care a sunat, undeva pe strada Energiei.

Doar că mamei ei i s-a părut că ceva nu sună bine în toată povestea, aşa că a sunat la poliţie. Asta suficient de repede încât cea care a sunat să nu reuşească să dispară cu banii. Astfel, s-a reuşit recuperarea întregii sume.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Reprezentanţii IPJ atrag atenţia băcăuanilor să nu creadă pe oricine sună pentru a cere bani, cele mai importante lucruri de avut în minte în astfel de situaţii fiind că “în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: 1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.”