Eusebiu Guțu vrea să transforme scheletul P+2 de lângă Hotel Moldova în P+5

Omul de afaceri Eusebiu Guțu – cunoscut publicului mai ales prin

prisma acțiunilor pe care le deține la Pambac SA, din 2013, intenționează să transforme construcția abandonată de lângă Hotel Moldova în clădire de birouri de cinci etaje, prin Cerealcom, o altă societate din portofoliu.

În martie 2016, bacauinfo.ro anunța tranzacția în urmă căreia Guțu urma să preia imobilul. La vremea respectivă nu era însă nimic bătut în cuie, conform declarațiilor.

Nu am dus tranzacția mai departe, pentru că nu am mai primit o finanțare de la bancă și cred că renunțăm. Probabil în maxim o lună de zile vom avea un rezultat final, dar încă nu i-am confirmat lichidatorului că avem finanțarea. Într-adevăr, am licitat, am câștigat, probabil că vom pierde avansul, dar nu avem nimic concret de la suplimentarea pentru investiții de la bancă. Cam într-o lună vă pot da un răspuns final, dar deocamdată e în stand-by” – declara Guțu, care aprecia încă de atunci că va păstra destinația inițială a construcției, cea de clădire de birouri.

Între timp, problemele par să se fi rezolvat, iar Cerealcom își propune reamenajarea clădirii de birouri și supraetajarea de la P+2, la P+5, conform documentelor oficiale.

Cerealcom are ca principal domeniu de activitate „intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și cu semifabricate”. Conform Ministerului de Finanțe, în 2015, cu 10 angajați, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 4.368.780 lei și un profit net de 1.189.272 lei.