Fotbalul mic continuă în Oneşti: „Primarul Neghină cu toate mizeriile lui, un Ponta mai mic”

Primarul Laurențiu Neghină e un Ponta mai mic pentru

consilierul local Ştefan Martin, în scandalul transferurilor de la FCM Dinamo Oneşti. „Chestiunile erau lămurite de la început, dar a fost campanie electorală şi, aşa cum a apelat Ponta la toate mizeriile pe care le-a putut scoate, aşa a făcut şi primarul. Până la urmă am reuşit să înţelegem că este un fel de Ponta mai mic,” a declarat Martin, PDL, pentru bacauinfo.ro.

Primarul Oneştiului, Laurenţiu Neghină, este selectiv în ceea ce priveşte finanțările pentru sport. După ce a alocat cu generozitate fonduri pentru raliurile consilierului județean PSD Adrian Răspopa (copilot multimilionarul Cătălin Grigoriu), edilul a încercat să taie finanțarea proiectului FCM Dinamo Oneşti, care are câteva grupe de copii. Lupul cel rău, în cazul de faţă Neghină, a găsit nodul în papură, de care s-a agăţat, dar acţiunea sa a părut doar de imagine: a trecut campania, a trecut şi scandalul cu transferurile. Ba mai mult, primarul Neghină şi consilierul PDL Ştefan Martin au ajuns la o înţelegere, evident pentru binele fotbalului juvenil oneştean.

Ştefan Martin: „Până la urmă proiectul trebuie să meargă mai departe, dar dacă se închide, trebuie să se ştie cine îl închide. În momentul în care nu se mai alocă bani de la bugetul local, nu mai ai de unde atrage alţi bani. Dacă ne aşteptăm tot să vină cineva de la Bucureşti cu bani, pentru o echipă care este a Oneştiului, o să aşteptăm mult şi bine. Probabil că omul ăla o să mai trimită, dar nu regulat, aşa cum ar trebui ca să poţi face sport de performanţă. Cei care fac sport trebuie plătiţi în fiecare zi, nu doar când îşi aduc aminte unii. Acum rămâne de văzut dacă o să fie prinşi bani pe bugetul anului 2015.”

Am încercat să obţinem un punct de vedere şi dn partea primarului Neghină, însă acesta nu a răspuns apelurilor bacauinfo.ro. În schimb, evidenţiem poziţia adoptată de acesta în timpul şedinţei de Consiliu Local, atunci când a fost numit un nou reprezentant al Primăriei Oneşti în Consiliul de Administraţie (C.A.) şi Adunarea Generală a Acţionarilor (A.G.A.) ale S.C. FCM Oneşti S.A.. Nici unul dintre cei doi negociatori nu a dorit să fie iniţiatorul proiectului de hotărâre.

Neghină: „Împreună am hotărât că sunteţi iniţiator”

Martin:Împreună AŢI hotărât că sunt iniţiator”

Prin adresa nr. 49755, Ioan Paris, numit ca administrator în C.A. al FCM Oneşti, solicită revocarea sa din funcţie, iar prin Hotărârea Consiliului Local nr. 140/6 noiembrie 2014 s-a luat act de demisia acestuia din funcţia de administrator, reprezentant al Municipiului Oneşti. Municipiul Oneşti, prin Consiliul Local, în calitate de acţionar cu 25%, aprobă înlocuirea sa, urmând ca în Adunarea Generală a Acţionarilor să se aprobe numirea noului adminstrator.

Propunerea negociată a trecut de votul consilierilor locali cu 14 pentru şi 4 voturi anulate. Noul reprezentant al Primăriei Oneşti în S.C. FCM Oneşti S.A. este Costică Ene.

Proiectul FCM Dinamo Oneşti pare a continua pe finalul lui 2014, însă Martin nu are convingerea că pentru 2015 majoritatea covârşitoare din Consiliul Local, aflată la dispoziţia primarului Neghină, va aproba fonduri pentru desfăşurarea activităţii.

„Am ajuns la concluzia că se doreşte continuitate, iar primarul a spus că va susţine şi financiar proiectul,” arată Ştefan Martin. „Să vedem dacă se va întâmpla lucrul acesta în proiectul pe 2015. Încheiem 2014 fără nici un fel de probleme, dar la sfârşitul lui ianuarie, când este vacanţa intersemestrială la copii, cu mare părere de rău nu avem de ales decât să tragem obloanele la clubul ăsta şi să trimitem copiii la ei acasă. Nu putem continua doar pe zâmbete şi pe vorbe frumoase. N-a luat nimeni bani din clubul ăla. Ba mai mult, am şi dat.”      

Având în vedere discuţiile din perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, decizia de a continua acest proiect sportiv depindea foarte mult de răspunsurile pe care şi le-ar fi dorit primarul Neghină într-un dialog cu Nicolae Badea, acţionar la FCM Dinamo Oneşti. Doar că răpunsurile nu au mai venit, pentru că întrebările nu au mai fost puse.

„Acum o săptămână jumătate, după campanie, a fost domnul Badea la Oneşti, pentru o discuţie cu domnul primar. S-au purtat cu totul alte discuţii decât cele vehiculate. Domnul primar nici măcar nu a adus vorba de vreun transfer,” relatează pentru bacauinfo.ro Ştefan Martin. „Chestiunile erau lămurite de la început, dar a fost campanie electorală şi, aşa cum a apelat Ponta la toate mizeriile pe care le-a putut scoate, aşa a făcut şi primarul. Până la urmă am reuşit să înţelegem că este un fel de Ponta mai mic. Asta-i treaba. Au fost nişte măgării scrise unii care se consideră jurnalişti, dar ei, de fapt, sunt plătiţi ca să scrie într-un fel. Nu a fost altceva. Credeţi că o să se mai audă ceva legat de transferuri? Nu o să se mai audă nimic.”

Conform declaraţiilor lui Martin, Nicolae Badea ar fi investit, din 2012 şi până în acest moment, 200.000 lei, apreciind, totodată, că „nu este corect din partea Municipalităţii să fie înlăturat Badea.”

Repetăm faptul că primarul Laurenţiu Neghină nu a răspuns apelurilor bacauinfo.ro, pentru un punct de vedere.