Functiile esentiale ale unui cantar electronic – cum iti poate eficientiza activitatea

cantar electronic

In activitatea magazinelor care vand produse si marfuri, exista o serie intreaga de provocari. Din randul acestora face parte si desfasurarea vanzarilor intr-un ritm cat mai bun, astfel incat clientii sa fie multumiti. De asemenea, este importanta precizia masurarii cantitatilor vandute atunci cand este vorba despre produse vrac. Pentru ca aceste provocari, dar si altele, sa fie gestionate in mod eficient, se utilizeaza anumite echipamente specifice.

Un exemplu foarte bun este cantarul electronic, element care are un impact major la nivelul activitatii oricarui magazin. El aduce o crestere importanta a nivelului de precizie in masurarea cantitatilor, dar ofera si posibilitati excelente de imbunatatire a interactiunii cu clientii si de crestere a gradului de satisfactie a acestora. Afla care sunt functiile cantarului, functii prin care acesta face posibile toate beneficiile enumerate!

Cantar electronic – functiile esentiale

Un cantar electronic reprezinta un dispozitiv prin care se poate determina greutatea produselor comercializate in cadrul unui magazin. Pe langa magazinele care comercializeaza produse vrac, pot folosi cantare de acest fel si fabricile in care se produc marfuri sau firmele care activeaza in domeniul logisticii. Iata care sunt functiile principale pe care le are un cantar electronic:

  • Masurarea precisa a greutatii – in trecut, se foloseau cantare manuale, care ofereau posibilitatea realizarii unor masurari cu un nivel redus de precizie in comparatie cu un dispozitiv electronic. Acestea isi bazeaza functionarea pe tehnologie piezoelectrica sau celule de sarcina. Astfel, forta pe care o exercita produsul masurat se transforma intr-un semnal electric, pe baza caruia este afisata greutatea.
  • Utilizarea diverselor unitati de masura – un cantar electronic modern ofera posibilitatea utilizatorilor de a masura greutatea in mai multe unitati, precum livre, grame, uncii sau kilograme. Pe langa adaptarea la diverse situatii, aceasta functie este utila deoarece permite si efectuarea de conversii foarte rapid, de la o unitate de masura la alta.
  • Functie de tara si zero – aceasta functie este un garant al precizie masurarilor. Functia de tara reseteaza cantarul la nivelul zero, fiind astfel eliminate erorile de masurare. Functia de zero compenseaza fluctuatiile electronice, pentru maximizarea preciziei cantitatii afisate pe ecranul cantarului.
  • Monitorizarea stocurilor – modelele foarte avansate de cantar electronic au in dotare interfete de conectivitate si integrare. Este vorba despre porturi de tip RS-232, Ethernet sau USB. Acestea faciliteaza integrarea cu sisteme precum casele de marcat sau computerele utilizate in cadrul magazinului. De fiecare data cand este vanduta o anumita cantitate de produs, valoarea acesteia poate fi inregistrata de catre cantar.

Transferata catre computer, aceasta valoare este imediat scazuta din stocul existent, daca acesta este introdus in sistem. Prin intermediul softurilor dedicate, poti astfel sa fii avertizat din timp cu privire la necesitatea de a reproviziona anumite stocuri, astfel incat sa eviti situatiile in care nu le-ai putea oferi clientilor tai marfurile de care acestia au nevoie.

Acceseaza site-ul TehnicaFiscala.ro si alege un cantar electronic din gama variata disponibila. Ai posibilitatea sa integrezi in activitatea magazinului tau un cantar produs de firme specializate in domeniu, dotat cu sisteme moderne de masurare si interfete de conectare la computer. Astfel, poti accelera procesul de vanzare si poti tine evidenta stocurilor intr-un mod precis si facil!