Ghid complet pentru combinarea vinului cu pestele si fructele de mare

Daca vinul si fructele de mare se afla pe lista ta de slabiciuni, atunci merita sa stii cum le poti combina astfel incat sa te bucuri de o experienta grozava. Anumite tipuri de peste si fructe de mare se potrivesc cu anumite vinuri si nu este atat de simplu sa le nimeresti pentru a da lovitura.

Somonul si vinul Pinot Noir

Iubitorii de somon ar trebuie sa tina cont de modul in care gatesc pestele pentru a alege un vin pe masura, iar Pinot Noir cu o concentratie moderata a taninurilor poate reprezenta o alegere inspirata in majoritatea cazurilor. Nu sunt multe vinuri in tara noastra care sa se bucure de renumele pe care l-a capatat cel rosé produs de Crama Budureasca. Rosé din gama Budureasca Clasic este un vin care merita servit alaturi de somon. Acesta a prins viata din amestecul perfect a patru soiuri de struguri, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir. Acesta se remarca prin culoarea sa roz pal si prin aromele de fragi, zmeura si cirese salbatice completate cu note discrete de trandafiri. Gustul de fructe de vara coapte este bine echilibrat, avand o aciditate proaspata si un postgust lung, curat. Vinul este plin de eleganta si foarte usor de baut, iar datorita calitatilor sale poate fi partenerul perfect pentru somon, dar nu numai. Straluceste si langa preparate din fructe de mare, mezeluri fine, branzeturi sau salate.

Homar si vinul Chardonnay

Homarul combinat cu note de citrice si ierboase specifice unui vin Chardonnay de clasa, cu siguranta, va incanta papilele gustative ale oricarei persoane. Nivelul optim de aciditate si faptul ca aceste vinuri sunt usor de consumat, le transforma in partenerul ideal pentru homar. Un bun exemplu care merita incercat este Chardonnay din gama Budureasca Premium, recompensat cu cele mai inalte distinctii la competitiile de profil organizate in tara si in strainatate. Cucereste la prima vedere datorita culorii sale galben verzui pal, avand un nas intens si aromatic ce aminteste de fructe tropicale, papaya si guava in completarea carora vin notele discrete de agrise. Corpolenta este ideala, iar aciditatea proaspata, in timp ce gustul intens de fructe tropicale coapte se afla in deplina armonie cu finalul lung si cremos. Fiecare pahar cu acest vin asigura o experienta deosebita, fiind foarte versatil, astfel ca se poate consuma alaturi de diferite preparate, in special homar sau somon la gratar. Este un partener perfect si pentru paste in sos alb, pentru risotto cu legume sau pentru branzeturile moi.

Midii si vinul Feteasca Regala

Aroma midiilor este influentata de metoda de preparare, insa indiferent de aceasta, un vin obtinut din struguri de Feteasca Regala poate fi completarea perfecta. Aromele sale florale le controleaza foarte bine pe cele contrastante ale midiilor. Feteasca Regala din gama Budureasca Clasic este un vin de inalta calitate care merita servit alaturi de diferite preparate, printre care si midii, file de peste, dar chiar si piept de pui, salate sau branzeturi. Acesta se remarca prin culoarea sa frumoasa, galben pai, avand un nas floral si note de grapefruit specifice acestui soi de struguri. Gustul aminteste de pere si gutui coapte, este foarte bine echilibrat si conduce spre un final lung, proaspat. Se poate consuma langa preparate cu fructe de mare, peste, dar si mancaruri cu pui, legume la gratar, salate sau branzeturi. Totusi, pentru ca toate calitatile sale sa fie evidentiate se recomanda servirea acestui vin la o temperatura intre 10 si 12 grade.

Daca esti in cautarea unui vin bun pe care sa il servesti alaturi de preparatele cu fructe de mare preferate, in magazinul online al Cramei Budureasca, https://budureasca.ro/, te asteapta o gama variata de vinuri de inalta calitate pe care merita sa le descoperi.