Hortensia o floare specială

OkFlora

Ce floare va arăta la fel de bine în buchetele de flori, aranjamente florale concepute pentru nunți, mame sau bunici? Desigur, o hortensie încântătoare. Există o senzație de ușurință la vederea inflorescențelor uimitoare aerate.

Vrei să oferi buchete de flori pufoase celor mai apropiați oameni. Buchetele de hortensie nu au miros ascuțit și arată îngrijit și blând. Hortensia provine din Țara Soarelui Răsare. Din Japonia în 1820 a fost adusă în Europa, numindu-se trandafir japonez. Există multe legende asociate cu această frumoasă floare. Se spune că împăratul a trimis un buchet de hortensii părinților iubitei fete pentru a-și cere scuze. De atunci, floarea a fost asociată exclusiv cu sinceritatea și cordialitatea.

Culoarea hortensiei depinde de solul în care crește. Prin urmare, gama de culori a plantei este neobișnuit de largă. Floarea are clustere luxuriante care formează bile voluminoase. Inflorescențele hortensiilor pot fi ovale, sub formă de umbrele. Și aceste flori uimitoare înfloresc numai în sezonul nunților – din iunie până în septembrie. Nuanțele hortensiilor pot fi foarte diferite. Există flori de albastru deschis și albastru închis, roz pal și vin, alb prăfuit și bej, violet și verde, alb și fuchsia etc. Hortensiile de diferite nuanțe sunt perfect combinate într-un singur buchet, iar aceste compoziții sunt ideale pentru nunțile romantice. Unele buchete cu hortensii vin în culori violet-albastru, roz pal și pastel și sunt populare printre florari și mirese. Foarte des hortensiile cu forme și nuanțe diferite sunt folosite în același buchet.

Valoarea hortensiilor

Hortensiile delicate sunt un simbol al modestiei, loialității și tinereții. Buchetul de hortensii subliniază eleganța miresei, gustul ei rafinat și tinerețea. Se crede că un astfel de buchet, prezentat de mire, înseamnă o dedicație pentru viață și iubire eternă. În plus, spre deosebire de alte flori utilizate adesea în buchetele de mireasă, hortensia nu arată banal. O altă caracteristică mistică a hortensiei este natura sa bună. Floarea pare să umple întregul spațiu înconjurător de bucurie și căldură. Ajută la rezolvarea problemelor complexe și la calmarea conflictelor. De asemenea, conferă oamenilor un sentiment de armonie și bunăstare, astfel încât să poți folosi buchete de hortensii nu numai pentru decoruri de nuntă rafinate, ci și pentru a decora saloanele și mesele de nuntă.

Combinație cu alte culori

Hortensia este un însoțitor ideal pentru majoritatea florilor, fiind utilizate în floristică. Buchetele de hortensii și bujori, trandafiri, lalele și orhidee arată la fel de magice. Nu mai puțin frumoasă este combinația de hortensii și trandafiri, bujori și lisianthus. Datorită paletei bogate, cu ajutorul hortensiilor, se pot crea cele mai frumoase buchete. Floarea poate servi drept fundal pentru alte plante, pentru a le umbri și pentru a umple spațiul dintre ele.

Buchetele de hortensie albă sunt foarte populare. Arată foarte elegant și în același timp solemn. Buchetele de hortensii roz sunt delicate și elegante. Hortensie, lisianthus, bujori și trandafiri se potrivesc într-un singur buchet. Acest aranjament de culoare este potrivit pentru oameni senzuali și romantici. Dar dacă ai luat o hotărâre decisivă de a te căsători cu fata pe care o iubești, nu ezita să alegi buchete de hortensii fuchsia strălucitoare. De asemenea, poți alege buchete de hortensii albe sau roz delicate.