Hoţ surprins în timp ce fura dintr-o casă de amanet – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Un bărbat de 31 ani din

Iași își va petrece următoarele 30 zile în arestul Poliției, după ce a fost surprins în timp ce încerca să fure dintr-o casă de amanet din Bacău. Reușise să intre în magazin, însă nu a luat în calcul faptul că alarma instalată la intrare va atrage atenția firmei de pază.

Alarma s-a dat cu puțin înainte de ora 04.00, în noapte de joi spre vineri. Firma care monitoriza sistemul antiefracție a anunțat imediat Poliția, iar agenții de pază și polițiștii s-au deplasat imediat la casa de amanet. Înăuntru au găsit doi bărbați care, la vederea echipajelor, au luat-o la fugă. Polițiștii au reușit să prindă unul dintre hoți, un bărbat în vârstă de 31 ani.

Acesta le-a povestit anchetatorilor că, împreună cu un prieten, a dezactivat camerele de supraveghere a casei de amanet, a spart ușa și a dezactivat codul de alarmare sonoră. Nu mică le-a fost mirarea când au constatat că, în ciuda acestor măsuri, planul le-a fost compromis.

Bărbatul a fost reținut de polițiști și prezentat magistraților Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de furt calificat. Aceștia au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.