Hotel Moldova, pas important spre consolidare

După ce a făcut demersurile pentru finalizarea clădirii care se află în construcție de câțiva ani lângă

Hotel Moldova, Cerealcom SA, societatea controlată de omul de afaceri Eusebiu Guțu – cunoscut publicului mai ales prin prisma acțiunilor pe care le deține la Pambac SA din 2013 – face acum demersurile pentru modernizarea hotelului.

Spre sfârșitul anului 2015, Guțu declara în Ziarul de Bacău că este în negocieri cu omul de afaceri Vasile Ciobanu, în vederea achiziționării imobilului. În decembrie 2015 afacerea picase.

În septembrie 2016 însă, la o lună și jumătate după ce Primăria Bacău a emis Certificat de urbanism societății Cerealcom SA pentru reamenajarea clădirii de birouri de lângă Hotel Moldova și supraetajarea de la P+2 la P+5, instituția a emis aceleiași societăți un Certificat de urbanism pentru „extindere cafenea și terasă, reamenajare, consolidare hotel existent, amenajare parcare”. Documentul are o valabilitate de 12 luni.

Cerealcom are ca principal domeniu de activitate „intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și cu semifabricate”. Conform Ministerului de Finanțe, în 2015, cu 10 angajați, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 4.368.780 lei și un profit net de 1.189.272 lei.

Eusebiu Guțu nu a putut fi contactat, pentru o declarație referitoare la subiect.

Sursă foto: info-hoteluri.ro