Interese reprezentate cu profesionalism de un avocat accidente rutiere

Cabinet Avocat Varzaru Ion

În cazul unui accident rutier, la un moment dat este posibil să ai nevoie de un avocat accidente rutiere care să negocieze direct cu companiile de asigurări. El cunoaște foarte bine legea asigurărilor. Când cazul tău este soluționat pe cale amiabilă, este o idee bună să lași un avocat să se ocupe de negocierile cu companiile de asigurări.

Evaluarea daunelor

Avocatul specialist cunoaște toate problemele despăgubirilor. El cunoaște diferitele tipuri de daune care se aplică cazului tău și că este legitim să negociezi cu asigurarea.

În general, propunerea de despăgubire trimisă de compania de asigurări este în mare parte subevaluată. Avocatul o va studia, dar cel mai probabil va trebui să negocieze toate prevederile.

Acesta din urmă se bazează pe raportul de expertiză și zilele de îngrijire necesare, la care va fi participat împreună cu consilierul medical din rețeaua sa.

Reține că este imposibil să faci singur calculul. Fiecare caz este diferit, iar scalele utilizate de profesioniști sunt indicative pentru a încadra practicile. Numai un avocat accidente rutiere are experiență concretă în compensații pe care le poate negocia cu firma de asigurări.

Negocieri și semnarea protocolului tranzacțional

Pe baza aprecierilor sale, avocatul negociază direct cu reprezentantul asigurărilor. În caz de dezacord total, el poate iniția procedura contencioasă. În caz de dezacord numai asupra anumitor puncte, el își va folosi abilitățile de negociere pentru a găsi un compromis interesant.

Odată încheiat acordul, se întocmește un protocol tranzacțional. Avocatul se asigură că protocolul acoperă toate aspectele negocierilor înainte de semnarea ta.

Avocatul te reprezintă în timpul procesului de accident de trafic

În situația în care cazul tău este trimis în instanță cu proceduri contencioase, avocatul accidentelor rutiere îți va reprezenta interesele în timpul procesului.

Rolul său este crucial pentru toate accidentele grave și, în special, dacă ești acum o persoană cu dizabilități. Procedura poate fi lungă și complicată. Numai un avocat va ști să avanseze în răsturnările legale ale acestei proceduri.

Dacă procedura se încheie, avocatul te reprezintă la proces. În cele din urmă, el este responsabil pentru explicarea judecății tale odată ce a fost pronunțată.

Să luăm cazul unui proces de despăgubire pentru paraplegie în urma unui accident de circulație

În timp ce conducea noaptea pe un drum național, un șofer este lovit de un vehicul greu. Șoferul camionului adormise la volan. După câteva zile de comă, șoferul mașinii se dovedește a fi paraplegic, ca urmare a accidentului.

Având în vedere gravitatea accidentului, procedura de litigiu este inițiată automat. Cu toate acestea, asigurarea nu dorește să preia sarcina achiziționării de noi locuri de cazare pentru victima, care este chiriaș. Companiile de asigurări consideră că o indemnizație pentru îmbunătățirea locuinței este suficientă, în timp ce handicapul și efectele acestuia sunt permanente.

Fără avocat, va fi foarte dificil să urmezi procedura. În plus, va fi imposibil să se obțină o compensație suficientă pentru a acoperi noile nevoi materiale legate de dizabilitate. Cu un avocat, acesta va putea obține o compensație integrală și, în special, finanțarea proiectului tău pentru achiziționarea de locuințe adecvate.