Ionuţ Avram, apariţie de senzaţie la Conferinţa PSD Bacău

Ionuț Avram, probabil cel mai influent blogger băcăuan, cu siguranță cel mai influent din zona politică, a avut o apariție mai mult decât remarcată la

Conferința PSD Bacău de la Teatrul de Vară. Deținătorul blogului fermapolitica.ro a venit într-un tricou inscripționat în față cu textul „Am o Buena Vista: sunt fan DNA” și în spate „Sunt fan DNA”.

Viorel Hrebenciuc, preşedintele de onoare PSD Bacău, nu a putut trece cu vederea momentul, în cuvântul său: „(…) Un motiv serios de asemenea pentru a-l alege pe Victor Ponta, uitându-mă la sală şi cunoscând partidul de la bun început, simt, şi aici îi rog şi pe ziariştii care sunt în sală, inclusiv pe cei de la Ferma Politică, să remarce forţa tăcută care este în această sală. Aceasta este forţa tăcută a PSD-ului, oameni care nu ne batem cu pumnii în piept la orice succes, care ne facem treaba acolo unde suntem puşi să ne-o facem, care am dovedit în toţi anii seriozitate şi responsabilitate.”

Dacă președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, acuzat public de omul de afaceri Costică Rusu că s-ar afla în spatele clădirii Buena Vista  din centrul municipiului Bacău, a gustat mai puțin apariția, deputatul Gabriel Vlase și-a reprimat un zâmbet, iar în sală pesediștii chicoteau. O tânără chiar i-a solicitat ziaristului o fotografie.

Ionuţ Avram a vorbit pentru bacauinfo.ro despre semnificațiile gestului său: „Mie îmi place să-mi bat p… de ei tot la fel cum îşi bat ei p… de noi de 20 de ani. Onoratul domn Dragoş Benea ne ia pe toţi de proşti. El crede că toată populaţia judeţului are IQ-ul cât chiloţii lui Messi. Nu dă doi bani pe presă, a făcut el nişte alianţe, a plătit de-a lungul timpului nişte televiziuni, nişte ziare, nişte bloguri, ca să aibă culcuş. Eu nu sunt dispus să fiu culcuşul lui Benea. El este învăţat ca la Congresele astea să fie aplaudat de toată lumea, să fie văzut ca un guru, pentru că niciodată nu a participat la o competiţie pe bune: în perioada lui Sechelariu a fost numit viceprimar, primul mandat de preşedinte a fost numit, nu ales, apoi a manevrat la butoane, a împărţit banii de la buget după cum l-a dus mintea, a blătuit şi de aia a ajuns de această dată preşedinte al CJ prin vot. Şi în PSD a ajuns preşedinte tot printr-un blat, iar toate lucrurile astea nu le puteam scrie pe un tricou. Mesajul de pe tricou înglobează toate astea la un loc.

Forţa tăcută şi aceeaşi masă mută de care vorbeşte Hrebe am întâlnit-o şi la ACL la Congres, şi la PD-L, n-are nicio legătură cu seriozitatea ce se întâmplă acolo, ci doar cu faptul că oamenii sunt scârbiți și atât. Sunt foarte emoționat că m-a pomenit pe scenă, n-am să mai pot dormi la noapte, mulțumesc pe această cale familiei, fără de care nu se putea întâmpla acest lucru. Lăsând la o parte gluma, de fapt Hrebenciuc a văzut că nu mai este presă în Bacău pentru că ei și oameni crescuți de ei au îngropat-o.”

Ionuț Avram nu e la prima apariție spectaculoasă. La vremea respectivă, a făcut istorie prezența sa la o întâlnire a PDL Bacău având un tricou inscipționat „Emil Boc este primul măcelar al țării”, cu referire la președintele de atunci al organizației județene a PDL, Gabriel Berca. Acesta, în calitate de senator PNL, îl numise pe Boc „primul măcelar al țării”, pentru ca ulterior să se înscrie în PDL.