IPJ Bacău vrea să arătăm săraci, de frica hoţilor – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Lăsaţi hainele bune şi bijuteriile acasă, ca să

nu atrageţi atenţia hoţilor. Cam asta par să îi sfătuiască poliţiştii pe cei aproximativ 3.000 de băcăuani care au primit pliante informative în legătură cu măsurile ce trebuie luate pentru a nu cădea pradă hoţilor.

„Înainte de a ieşi din casă, luaţi în calcul faptul că siguranţa dumneavoastră poate depinde şi de alegerile în materie de vestimentaţie şi accesorii pe care le-aţi făcut în ziua respectivă!”

Sfatul de mai sus nu vine din partea Bisericii pentru tinerele doamne, ci din partea IPJ Bacău şi se adresează tuturor băcăuanilor. 3000 de materiale informative în legătură cu măsurile ce trebuie respectate pentru a preveni furturile şi tâlhăriile au fost tipărite şi împărţite băcăuanilor. Asta după ce aproape că nu trece o zi fără ca, la nivel de judeţ, să nu fie înregistrată o infracţiune de acest fel.

Poliţiştii îi mai sfătuiesc pe băcăuani să îşi asigure locuinţele cu sisteme de securitate, să elimine sau să limiteze oportunităţile de comitere a faptelor din cauza neglijenţei sau naivităţii proprietarilor, să manifeste atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine pe care le primesc în gospodărie; să schimbe obiceiuiul „tradiţional” de a păstra sume mari de bani în interiorul locuinţei.