Istoria bijuteriilor si cum au ramas relevante in prezent | ilisio.ro

Bijuteriile sunt accesorii decorative care au fost purtate de oameni din cele mai vechi timpuri. Istoria bijuteriilor este indelungata si fascinanta, iar acestea au jucat un rol important in culturile si societatile din intreaga lume. Toate regiunile din lume au fost influentate de diferite culturi si civilizatii de-a lungul timpului, drept urmare au lasat o amprenta puternica asupra bijuteriilor pe care le-au creat.

 

  • Bijuteriile in Europa – In Europa, bijuteriile au evoluat de la modele simple si elegante, realizate din aur si argint, la modele complexe si decorative, realizate din aur si pietre pretioase. Evolutia bijuteriilor dar si a acestor cercei lungi a parcurs un drum lung din antichitate si pana am ajuns la complexitatea din zilele noastre, rezultat care ar fi fost imposibil fara tehnologia de care ne bucuram astazi.
  • Bijuteriile in Egiptul Antic – In Egiptul Antic, bijuteriile erau facute din aur si argint si erau decorate cu pietre pretioase si semipretioase.
  • Bijuteriile in Grecia Antica – In Grecia Antica, bijuteriile erau facute din aur, argint si bronz, si erau decorate cu modele fine si detalii interesante. Aceste bijuterii erau purtate de persoanele din clasa superioara si erau considerate un simbol al elegantei si al rafinamentului.
  • Bijuteriile in timpul Renasterii – In timpul Renasterii, bijuteriile au devenit mai complexe si erau decorate intr-un mod mai creativ, inspirat si inteligent, cel mai probabil multumita si tehnologiei care mai avansase intre timp. Acestea erau facute din aur, argint si pietre pretioase si erau decorate cu modele frumoase si detalii fine. 
  • Bijuteriile in America – In America, bijuteriile au evoluat intr-un mod diferit. La inceput, bijuteriile erau facute din materiale simple, cum ar fi scoici, pietre sau chiar os si dinti de animale. Aceste bijuterii erau purtate de triburile indigene pentru a arata puterea si statutul lor social, sau pentru a-i proteja impotriva pericolelor si a presupusilor demoni sau spirite care i-ar fi putut bantui.

 

In zilele noastre, bijuterii Copacul Vietii sunt facute dintr-o gama foarte variata de materiale, incepand de la aur si argint la platina si chiar materiale sintetice. Acestea sunt decorate cu pietre pretioase, diamante, cristale sau chiar perle, si sunt purtate de persoane de toate varstele si de ambele sexe, acestea reusind sa se incadreze in orice stil, tinuta sau sa se muleze pe personalitatea fiecarei persoane in functie de modelul si ornamentele alese. 

 

Bijuteriile sunt apreciate pentru eleganta lor si pentru calitatea materialelor dar si pentru rafinamentul pe care il pot oferi unei tinute. Totodata, un aspect important al bijuteriilor, in special al celor realizate din materiale scumpe sau decorate cu pietre pretioase este faptul ca isi pastreaza destul de bine valoarea in timp, iar mai ales daca detii si un certificat de autenticitate poti recupera o foarte mare parte din suma de bani cheltuita daca te decizi sa le revinzi dupa o vreme.

 

In incheierea acestui articol, putem spune ca bijuteriile au avut un parcurs cel putin impresionant de-a lungul istoriei si au reusit sa isi mentina un statut si sa fie reprezentanti cheie ai unor factori precum eleganta, rafinament dar si bogatie.