Iubitul meu și-a făcut implant de păr în Turcia

Cine și-ar fi imaginat, în urmă cu trei ani, că voi ajunge să știu atât de multe despre procedura de implant de păr la bărbați. Eu, în niciun caz! Iată însă că, atunci când ești implicată într-o relație ajungi să te documentezi și să afli lucruri interesante.

Iubitul meu suferă de alopecie timpurie. Când ne-am cunoscut noi, linia frunții sale era mult coborâtă față de cum se prezenta înainte să apeleze la implant de păr. În trei ani, Cristi a pierdut foarte mult păr și acest fapt i-a zdruncinat încrederea de sine. Și asta, în ciuda terapiilor pe care le-a urmat.

Dar să vă spun cu și-a făcut iubitul meu implant de păr în Turcia.

Într-o zi, Cristi m-a anunțat că s-a programat la o consiliere de specialitate, gratuită, la Clinica Ensar Duman din București.

Urma să realizeze o evaluare computerizată a rădăcinilor de păr și să afle cât sunt de productive și cum să stopeze chelirea. Zis și făcut! În ziua respectivă, am mers cu el la control la Clinica Ensar Duman din Șoseaua Nordului nr. 52, București.

La evaluarea computerizată, Cristi a aflat că zona sa din față este puternic afectată de alopecie și că rădăcinile lui produc doar 1-2 fire în loc de 5, cum este normal.

Tratamentul cu laser nu îi era recomandat, cel puțin nu în această fază. În schimb, ne-a fost prezentată o altă soluție, de reconstrucție prin implant de păr realizat în Turcia.

Cât costă implantul de păr în Turcia

Costul procedurii de implant de păr a fost estimat la 2.200 -2.800 euro. Am aflat că prețul este stabilit în funcție de numărul grefelor extrase și implantate, renumele medicului care îl va realiza și metoda de lucru folosită. Alte cheltuieli erau legate de zborul cu avionul și cazarea mea, în cazul în care doream să îl însoțesc.

Tipuri recomandate de implant de păr realizat în Turcia

Cea mai utilizată tehnică în implantarea de păr este FUE. Procedura microchirurgicală presupune colectarea rădăcinile de păr din lateralele și spatele capului și implantarea lor în zona dorită.

Implantul de păr FUE stă la baza tuturor metodelor de implant de păr. Există încă 4 metode de lucru – implant de păr FUE Sapphire, implantul de păr DHI, implant de păr asistat robotic și implant de păr TDF. În plus, la oricare dintre aceste metode se poate apela la implantul de păr prin sedare, respectiv în loc de anestezie locală, pacientul să fie anesteziat total.

Diferențe între implantul de păr FUE și implantul de păr FUE Sappire

La prima vedere, cele două proceduri FUE par asemănătoare. Diferența este făcută de stilul de lucru și dacă îți este potrivit.

Astfel, la implantul de păr FUE micro-canalele de implantare se deschid în formă literei U, iar la implant de păr FUE Sapphire în forma literei V.

În primul caz, distanța dintre firele care vor începe să crească este mai largă, iar la Sapphire mai mică, respectiv canalele sunt mai dese.

Un alt lucru de menționat este faptul că la FUE Sapphire tehnica de lucru este mai avansată și sunt folosite lamele de oţel cu piatră de safir. Pen oi, toate acestea informații, plus recomandarea specialistului, ne-au determinat să alegem implant de păr FUE Sapphire. Două săptămâni mai târziu, plecam împreună cu Cristi la spital, în Turcia.

Cristi a optat pentru anestezierea locală. Durerea a fost suportabilă pe durata celor 5 ore și 20 de minute cât a durat implantul.

 

 

Câte zile petreci în Turcia pentru implantul de păr

Am prelungit sejurul nostru cu încă 3 zile. Două erau necesare, noi am stat în Turcia 5. În afară de ziua intervenției, când practic ne-am axat pe implant, în restul zilelor ne-am plimbat prin Istanbul. Am rămas cu amintiri frumoase din această vacanță.

Ulterior, la recomandarea consilierului medical Ensar Duman, Cristi a început tratamentul cu laser pentru accelerarea regenerării. După doar 3 luni rezultatele erau WOW!