La ce ar trebui sa ma uit atunci cand imi caut candelabrul ideal?
In afara de stil, exista trei factori care trebuie luati in considerare atunci cand alegeti un candelabru, si anume: dimensiunea, directia de emisie a luminii si controlul.
Un candelabru de dimensiuni nepotrivite ar putea avea un impact asupra aspectului unei incaperi. De exemplu, un candelabru de 80 cm inaltime agatat in mijlocul unei incaperi cu un tavan de 2,5 m ar putea da impresia ca este extrem de jos. In caz de indoiala, cel mai bine este sa alegeti o dimensiune mai mare, deoarece candelabrele sunt piese de referinta.
Folositi „regula de mai jos” pentru a va personaliza candelabrul astfel incat sa fie punctul focal al camerei (daca nu este montat deasupra unei mese sau a unui blat). Poti gasi aici mai multe tipuri de becuri si surse de iluminat si tot ce trebuie sa faci este sa vezi aici produsele de care ai nevoie.
Masurati lungimea si latimea camerei in metri. Adunati aceste doua numere. Suma acestor doua numere ar trebui sa fie egala cu diametrul candelabrului vostru in cm.
Acesta este doar un ghid, dar este un punct de plecare. Incercati instrumentul nostru de dimensionare a candelabrului pentru a gasi cu usurinta candelabrul de dimensiunea potrivita pentru spatiul vostru. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca lumina care iese din corp nu este orbitoare. Nu este nimic mai rau decat sa stai la masa din sufragerie cu stralucirea unui bec luminos in fata.
Unde se duce lumina? Becurile sunt ascunse sau expuse? In cazul in care becurile sunt expuse, ar trebui sa luati in considerare adaugarea unui variator la candelabru pentru a controla puterea luminii.
Daca vreau sa am un aspect modern sau contemporan, pe ce tendinte de iluminat ar trebui sa ma concentrez?
Pentru un aspect si un design mai modern, alegeti finisaje din nichel satinat sau crom. Finisajele din bronz sunt mai frecvente in cazul corpurilor de iluminat de tranzitie, care combina elemente de design traditionale si moderne.
Modelele moderne tind spre crom si nichel satinat. De asemenea, cautati linii curate si decoratiuni minime. Nu uitati ca finisajele si materialele candelabrului ar trebui sa se potriveasca si cu celelalte finisaje din spatiul vostru.
Optati, de ce nu si pentru candelabra LED
Pe langa flexibilitatea de proiectare, alte beneficii ale iluminatului cu LED-uri includ o eficienta si o fiabilitate sporite, ceea ce se traduce in economii semnificative de energie si de costuri. LED-urile sunt de cinci ori mai lente decat lampile cu halogen si consuma 1/5 din energie. De asemenea, LED-urile au o durata de viata mai mare decat alte surse de lumina, cu o durata de viata preconizata de aproximativ 50 000 de ore sau 25 de ani de utilizare timp de 5 ore pe zi.
Pot folosi un candelabru intr-o alta camera decat sufrageria?
Bineinteles ca poti! Candelabrele se gasesc de obicei in holuri si intrari formale, bucatarii, camere de zi, dormitoare si chiar bai sau toalete.Din nou, alegerea locului de instalare a candelabrului depinde de dimensiunea camerei, de inaltimea tavanului, de marimea dispozitivului de fixare si de decorul din jur. Candelabrele pot merge oriunde pentru ca va completeaza locul!