La Centrul de Afaceri şi Expoziţional Bacău s-a întâlnit hoţu’ cu prostu’. Liberalii sunt taxaţi la oră, Ponta îşi face campanie GRATUIT

Centrul de Afaceri şi Expoziţional Bacău, scenă gratuită pentru promovarea prezidenţiabilului

Victor Ponta. „De la PSD luam bani, cu siguranţă. Consiliul Judeţean a solicitat sala, nu PSD,” e explicația lui Corneliu Pricope, directorul CAEx. În cazul evenimentul de lansare a proiectului UNICEF în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului, finanţat din fonduri norvegiene, la care a participat şi primul-ministru al României şi care, de asemenea, a avut loc la CAEx, solicitarea a venit de la UNICEF, iarăşi nu de la PSD. La solicitarea verbală a bacauinfo.ro, Pricope nu ne-a oferit detalii cu privire la chiria plătită pentru închirierea sălii mari de conferinţe, în condițiile în care evenimentul a fost folosit de Victor Ponta tot pentru anunțuri electorale. Ionel Palăr, copreşedintele ACL Bacău: „Noi plătim de fiecare dată. Numai asta ne-ar mai trebui, să nu plătim.”

Vineri, 10 octombrie, forfotă mare în parcarea Centrului de Afaceri şi Expoziţional Bacău „Mircea Cancicov”. SPP-işti acoperiţi, descoperiţi, agenţi de pază, tipi în costume sobre aşteptau în sau pe lângă maşinile cu care au fost aduşi invitaţii la evenimentul organizat de UNICEF în Bacău.

La momentul venirii lui Victor Ponta, la CAEx erau în desfăşurare sau anunţate a se desfăşura alte două evenimente: EXPO AGRO Moldova 2014 şi dezbaterea iniţiată de Compania Regională de Apă Bacău. Nu se poate afirma cu certitudine dacă a fost vorba de coincidenţă sau de nevoia de a crea cât mai multe evenimente, pentru a aduce cât mai mulţi oameni la descinderea prezidenţiabilului Ponta în Bacău.

La EXPO AGRO se aflau mai mulţi organizatori şi expozanţi decât participanţi, vizitatori. Cât priveşte dezbaterea iniţiată de C.R.A.B., presa era singura interesată de avantajele oferite de utilizarea nămolului în agricultură. Mai mult, şedinţa de Consiliu Judeţean, programată în aceeaşi zi pentru ora 09.30, a fost amânată la 13.00. 

Contactat telefonic pentru a ne lămuri cu privire la existenţa vreunui contract încheiat în vederea închirierii sălii de conferinţă de către UNICEF, Corneliu Pricope, directorul general al CAEx, a declarat pentru bacauinfo.ro că nu ne poate da detalii cu privire la chiria percepută.

„Da. Avem un contract semnat cu ei. Acum nu pot da detalii despre contract, dar este semnat un contract. Nici o problemă. Contractul este încheiat între noi şi UNICEF. Ei au făcut solicitarea către Centrul de Afaceri şi Expoziţional Bacău,”  spune Corneliu Pricope.

Luni, 13 octombrie, aceeaşi sală la Centrul de Afaceri, acelaşi Ponta aflat în campanie electorală GRATUITĂ, pentru că nu a achitat nici o taxă de chirie. De infrastructura de business au beneficiat GRATUIT şi vicepremierul Liviu Dragnea (PSD), ministrul Agriculturii Daniel Constantin (PC), ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu (PSD), precum şi senatorul PSD Gabriela Firea. Corneliu Pricope, directorul CAEx, nu a perceput nici un tarif mai marilor PSD, aflaţi în campanie electorală, pentru că solicitarea de rezervare a sălii a venit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Dragoş Benea (PSD).

„Noi dăm toate relaţiile pe care ni le permit contractele şi, prin urmare, în limita acestor clauze contractuale, pentru că e vorba de un contract între două părţi juridice, vă oferim informaţii. Dacă aveţi o solicitare, o faceţi scrisă… nicio problemă, şi UNICEF a făcut solicitare, aşa cum v-am spus şi vineri (10 octombrie – n.r.). Iar în ce priveşte acţiunea de ieri (13 octombrie – manifestarea electorală a PSD la Centrul de Afaceri şi Expoziţional – n.r.), sala a fost solicitată de Consiliul Judeţean, care este acţionar secundar la societatea noastră. Sala era liberă în perioada pentru care au solicitat-o. Şi cu asta, basta! De restul, întrebaţi-l pe domnul preşedinte Benea. Eu nu am ce să vă spun mai mult aici. Consiliul Judeţean a solicitat sala, nu PSD. De la PSD luam bani, cu siguranţă,” – Corneliu Pricope.

Inclusiv cei din conducerea PSD Bacău au comunicat, în scris, faptul că Victor Ponta vine în campanie electorală, așa cum bacauinfo.ro a relatat (vezi link), iar presa locală l-a pus pe Ponta în prim-plan. (vezi capturile de mai jos).  

Liberalii cotizează însă, pentru că au bunul-simț să nu facă solicitări în numele Primăriei. Ionel Palăr, copreşedintele ACL: „Se plăteşte, evident. Plătim pentru şedinţele şi acţiunile pe care le facem. Noi plătim de fiecare dată. Numai asta ne-ar mai trebui, să nu plătim. Despre tarife, Corneliu Pricope vă poate spune. Se plăteşte un anumit tarif pe oră. Vă pot spune cât am plătit ultima factură, dar nu pot acum pentru că suntem pe teren, în campanie. Mâine.”

Vom reveni.