Liberalii îi invită pe Necula și Brașoveanu „să iasă de sub fustele lui Benea”

Liderii PNL au făcut un bilanț al celor o sută de zile de când administrația locală a fost preluată de către PSD și Cosmin Necula, după ieșiri publice similare și din partea PSD. „Dezastru și gargară

politicianistă”, asta este descrierea pe care au găsit-o liberalii. Aceștia susțin că noua conducere a Primăriei nu are nici viziune, nici strategie administrativă.

PNL a luat la analizat primele trei luni de mandat ale primarului Necula, după ieșiri publice ale PSD pe aceeași temă. I-a cam dat cu virgulă, ba chiar cu minus. Președintele PNL, Ionel Palăr, crede că „primele 100 de zile ale administrației PSD au fost dominate de gargară, politizarea instituțiilor publice locale și de învățământ”. Mai mult, Necula și-a abandonat și promisiunile electorale, consideră Palăr, promisiuni cu care a manipulat opinia publică și atât. În cele trei luni, liderul liberal a identificat conducătorul de facto al Bacăului. „Constatăm, la trei luni de la preluarea puterii de către PSD, că avem în fruntea Consiliului Județean și a Primăriei una și aceeași persoană, respectiv pe liderul PSD Bacău, Dragoș Benea. Momentele prin care trec municipiul și județul se suprapun unu la unu cu era Hrebenciuc, dominată de mentalitatea nimic nu mișcă fără șefu`”, acuză deputatul liberal.  

Programul lui Necula, pierdut

La trei luni de mandat PSD-Necula, liberalii au constatat că nu mai găsesc programul de guvernare locală prezentat de primar în perioada în care era doar candidat. Programul era prezentat pe site-ul oficial al lui Necula, care este acum scos din uz. Palăr promite însă că, împreună cu colegii săi, va publica programul lui Necula, pe pagina de Facebook a partidului, pentru a-i împrospăta acestuia memoria. Referindu-se la ultima conferință de presă a lui Necula, susținută alături de Sorin Brașoveanu, Dragoș Benea și Lucian Șova, liberalii spun că, dacă administrația PNL ar fi ținut câte o conferință de presă pentru fiecare stradă pentru care avea un proiect de asfaltare, ar fi avut conferințe o dată la două zile.

Politizarea învățământului

Președintele organizației municipale, Tudorița Lungu, a adus în discuție dorința PSD de a bloca decizia de organizare a concursurilor pentru funcțiile de directori în școli. „Constatăm că la Senat se va pune în discuție un amendament introdus de Ecaterina Andronescu pentru blocarea concursului din octombrie. Asta arată că PSD vrea neapărat să-și țină directorii puși cu delegație în funcție”, a declarat Lungu. Tot ea acuză că pesediștii vor să-și folosească directorii de școli pentru rețeaua electorală la alegerile parlamentare.  

Fechet: legea permite acum achiziții directe de la firmele băcăuane, fără a fi prețul criteriul principal

Liderul consilierilor locali liberali, Mircea Fechet, a depus la registratura Primăriei, un proiect de hotărâre cu privire la transparența achizițiilor publice și pentru încurajarea IMM-urilor locale să participe la procedurile de achiziție inițiate de către instituție. Hotărârea se bazează pe modificarea legislației din domeniul achizițiilor. Fechet susține că, pentru achiziții directe, legea modificată permite o încurajare a firmelor locale. Practic, Primăria poate decide să cumpere doar de la firme din Bacău, criteriul de departajare nefiind prețul cel mai mic, ci calitatea. Proiectul inițiat de liberal, dacă va trece de votul consilierilor locali, se va aplica și societăților la care CL este acționar.