Luni, la amiază, Cosmin Necula mai avea nevoie de timp de gândire cu privire la Legea defăimării

Deputatul Cosmin Necula, candidatul PSD la Primăria municipiului Bacău, era încă

reticent luni în a se pronunța cu privire la votul pe care îl va da pe Legea Defăimării, pe care o crede perfectibilă. Deși liderul grupului PSD din Camera Deputaților a declarat pentru HotNews că toți cei 137 de deputați social democrați vor vota pentru adoptarea legii inițiate de Liviu Dragnea, președintele organizației municipale a PSD susține că încă nu s-a hotărât și așteaptă forma finală a legii pentru a lua o decizie. Declarația lui Necula vine în contextul în care rețelele de socializare reprezintă o componentă importantă a promovării sale, pe Facebook fiind persoane care distribuie de zeci de ori ceea ce postează deputatul PSD.

Deputatul Cosmin Necula se declara nehotărât luni la amiază în privința votului pe care îl va da legii „privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup”, mai cunoscută drept Legea Defăimării, proiect inițiat de liderul său politic, Liviu Dragnea. „Vreau să vă spun că, în primul rând, Legea Defăimării este întoarsă la comisii și este într-o continuă procedură de dezbatere publică. Eu vreau să văd toate opiniile din societate cu privire la această lege și după ce avem o formă finală putem discuta. Este clar și a fost evident că această lege este perfectibilă. Haideți să vedem momentul în care este produsă o formă finală, să vedem toate amendamentele parlamentarilor, ale societății civile și apoi să discutăm o lege ca asta.”

Declarația lui Cosmin Necula vine în contextul în care liderul grupului PSD din Camera Deputaților a declarat sâmbătă pentru HotNews că toate cele 137 voturi ale deputaților social democrați vor fi date în favoarea adoptării acestei legi. „Nu cred că am fost eu remarcat printr-o obediență totală față de diverse idei într-un fel sau în celălalt. Pot să vă spun că, până nu voi vedea legea și forma ei finală, toate amendamentele, nu pot să vă spun care este votul final. Trebuie să vedem concret care sunt opiniile tuturor, pentru că nu putem adopta așa o lege, în contextul în care produce asemenea dezbateri și asemena probleme, fără a avea  toate pozițiile, ale societății, ale parlamentarilor.” a declarat Cosmin Necula.

La ora la care Necula mai avea încă nevoie de informații, reacțiile la adresa legii fuseseră deja extrem de dure, contul de Facebook al lui Liviu Dragnea fiind inundat de critici, ca să nu spunem injurii.

Mai mult, Necula își bazează o bună parte din promovarea sa pe distribuirea de zeci de ori a postărilor sale pe Facebook, uneori de aceeași persoană. Inclusiv ambasadorul SUA, Hans Klemm, a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că „protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase”, Liviu Dragnea anunțând, ulterior, schimbări radicale față de proiectul propus inițial.