Managerul Spitalului Municipal Onești declară că oameni sănătoși vin în spital și mor fără ca medicii să aibă o explicație! De ce mai e în funcție???

Contextul e de vară leneșă. Doar patru puncte a avut pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare Consiliul Local Onești, cam de umplutură pentru

cei care-i mai urmăresc activitatea.

Dacă nu știți, Oneștiul e în colaps din punctul de vedere al termoficării, cu investiții de peste 20 milioane euro aproape de a avea valoare de fier vechi, iar apa va deveni un lux rar. Lux, pentru că oneșteanul ar cam trebui să achite atât cât achită și băcăuanul, numai că nu are banii ultimului. Rar, pentru că nu va avea de unde să plătească și va redescoperi fântâna și cișmeaua.

În condițiile astea, cel mai mult s-a vorbit, evident, despre utilități: introducerea numelui unui sfânt în denumirea Spitalului Municipal din localitate.

Că suntem o țară bolnavă de superficialitate nu e o știre.Ne îngrămădim ciorchine la pozele câte unui succes pentru care, probabil, au contribuit mult mai mult alții, iar când o dăm de gard avem cea mai comodă explicație „Așa a vrut Dumnzeu!” (cu variantele „așa a fost să fie”, „așa a fost scris” etc.)

Oana Secară, managerul Spitalului Municipal Onești, este genul de director de instituție de provincie pe care-l știți toți. A „concurat” singură pe post, e în relație bună, unii spun familială chiar, cu funcții care decid postul ei, e cu săru`mâna față de superiorii politici / administrativi. Zici că s-a născut pentru postul de director la stat.

Pentru declarațiile pe care le-a dat însă în fața tuturor la ultima ședință de Consiliu Local, într-o țară civilizată ar fi pusă sub învinuire. „Sunt doctori care au pacienţi care vin pe picioare şi nu mai pleacă acasă [] şi nu-şi pot explica de ce”, a spus Secară, venită în fața aleșilor locali să-i pună o pilă Sfântului pe care-l coopta în denumirea instituției.

Fugiți de Spitalul Municipal Onești, acum și cu un sfânt în denumire! Într-un spital de stat al cărui manager subliniază că pacienți care „vin pe picioare” mor fără explicații din partea doctorilor, actul medical e o loterie. La spital sau la păcănele, tot aia e. Normal că „protecția sfântului poate ajuta foarte mult”, cum spune Secară, dacă vii om, pleci sicriu, și totul e firesc.

Nu ne vom opri aici. În condițiile în care Spitalul Județean trebuie să plătească un milion de euro unui om care a venit sănătos și a plecat infectat, trebuie să plătească cel puțin atât și Spitalul Municipal Onești, beneficiar de fonduri considerabile din partea Consiliului Județean, un spital al cărui manager spune că doctorii pe care-i plătește nu-și explică de ce mor oameni sănătoși!