Nu porni la drum fara scule auto! Te pot salva in multe situatii neplacute

scule auto

Pentru ca masina ta sa beneficieze de cea mai buna ingrijire, este recomandat sa mergi la un service auto si sa o incredintezi unor mecanici priceputi. Asta nu inseamna insa ca nu ar fi necesar sa ai propriile scule auto. Dimpotriva, exista imprejurari in care acestea se pot dovedi cat se poate de utile.

Uneori, trebuie sa faci fata, cel putin temporar, unor situatii neasteptate, sa efectuezi mici reparatii sau sa te ocupi de intretinerea masinii. Astfel stau lucrurile cand e nevoie sa verifici nivelul de ulei, sa schimbi o roata sau becurile ori sa incarci bateria. De asemenea, pot sa apara probleme minore, de care e posibil sa te ocupi singur. Iata, deci, ce tipuri de scule auto de la Automag trebuie sa ai la tine, chiar daca nu ai talent de mecanic!

La ce se folosesc cheile fixe, inelare si tubulare?

Cheile fixe sunt scule auto necesare in trusa oricarui sofer. Realizate din diferite aliaje de otel, ele isi datoreaza denumirea faptului ca deschiderea nu poate fi modificata, ci este fixa. Sunt de folos la strangerea sau deschiderea unor suruburi si piulite blocate, care nu raspund incercarilor realizate cu alte instrumente. Se caracterizeaza si printr-o rezistenta deosebita in timp.

In schimb, cheile inelare au capatul sub forma unui cerc inchis, ceea ce face posibila o mai buna fixare in pozitia necesara desurubarii sau strangerii. Pot sa aiba inel la unul sau la ambele capete.

Exista si chei tubulare, care au doua falci hexagonale pe fiecare latura. Ele nu pot fi utilizate singure, ci doar cu ajutorul altor tipuri de chei. Sunt necesare pentru manevrarea unor suruburi aflate in pozitii greu accesibile cu alte unelte.

scule auto

Scule auto electrice pentru insurubat si gaurit

Operatiunile de acest fel devin utile suficient de frecvent pentru a justifica cumpararea unor dispozitive electrice de buna calitate. Ai la indemana mai multe optiuni, care se refera la aparate ce pot realiza fie una singura, fie ambele optiuni.
Masinile de gaurit difera intre ele in functie de diametrul de gaurire si de putere. La randul lor, masinile de insurubat cu impact sunt utilizate pentru montarea unor suruburi de mari dimensiuni, precum cele de la roti.

O alta categorie este reprezentata de aparate care detin atat functia de gaurit, cat si pe cea de insurubat. Se remarca faptul ca energia necesara pentru operatiunea de gaurire este mai mica decat cea folosita pentru insurubare.
Ciocane si statii de lipit

Astfel de scule auto sunt de asemenea utilizate frecvent si disponibile in mai multe variante, in functie de operatiunile pentru care e de asteptat sa le folosesti cel mai des.

Cele mai simple sunt ciocanele de lipit de tip letcon, folosite indeosebi pentru proiecte mici, de tip „do it yourself“. Avantajul consta in faptul ca sunt usor de manevrat, dar dezavantajul se refera la faptul ca sunt inadecvate pentru proiecte de finete, din cauza ca nu este posibil controlul temperaturii din varf.

O solutie mai complexa este reprezentata de statiile de lipit, care pot fi folosite inclusiv pentru proiecte mai complexe, deoarece ofera posibilitatea de a controla toate setarile, inclusiv temperatura din varf.

Asigura-te ca aceste tipuri de scule auto nu iti lipsesc, atunci cand pornesti la drum! Datorita lor, vei putea sa iesi cu bine din multe situatii neplacute si sa iti continui drumul cu succes!