O meserie banoasa, la mare cautare!
A urma un curs, in orice domeniu, este un semn de dezvoltare si o cautare de invatare si cunostinte noi. Pe langa acesti factori, demonstreaza si ca vrei sa cresti profesional si, in consecinta, sa ai o mai mare stabilitate financiara.
Pentru a intelege refrigerarea comerciala, este important sa stii cum functioneaza sistemul. Refrigerarea alimentelor la rece, asa cum se numeste, este un proces artificial de reducere a temperaturii unui produs sau a unui spatiu inchis. Sistemul sau, insa, difera de aerul conditionat, care isi propune sa faca temperatura unui mediu mai placuta.
Frigiderele ating temperaturi pozitive, intre 1°C si 10°C. Congelatoarele variaza in temperaturi negative intre -10°C si -22°C. Refrigerarea comerciala realizata cu compresie are loc prin circulatia fluidului frigorific in componentele sale, ca circuit. In general, absoarbe caldura si o disperseaza in alta parte din energia electrica.
De asemenea, este de mentionat faptul ca:
-pe langa refrigerarea prin compresie, exista alte doua tipuri de ciclu frigorific: cu absorbtie si termoelectric;
-cand vine vorba de refrigerare comerciala, exista prezenta unui motor intern sau extern.
Refrigerarea comerciala este importanta pentru buna functionare a intreprinderilor care lucreaza cu consumul, depozitarea si/sau vanzarea alimentelor care necesita refrigerare. Ea este cea care are solutii de conservare si protejare a perisabilelor in diverse tipuri de clima. Prin urmare, un sistem in stare buna de functionare este esential!
Principalele sale avantaje sunt:
-Ofera o varietate mai mare de produse;
-Calitate conform standardelor;
-Mai putina risipa de alimente.
Avand in vedere beneficiile pe care refrigerarea comerciala le aduce unei unitati, este clar ca trebuie sa fie intotdeauna pregatita pentru a primi produsele, nu? Prin urmare, revizuirea si repararea acestuia, atunci cand este necesar, sunt esentiale.
Aici intervine profesionistul comercial din refrigerare. Cu calificarea potrivita in zona vei putea manevra echipamentele cu certitudinea ca acestea vor fi pregatite pentru service si vor aduce atmosfera asteptata de client. Tehnicianul frigotehnist instaleaza, intretine si repara echipamente de refrigerare, incalzire, racire si ventilatie. Daca nu ai considerat niciodata aceasta optiune de cariera viabila, s-ar putea sa fii surprins sa afli ca nu numai ca este in aprovizionare, dar vine si cu o multime de beneficii.
Cariera de frigotehnist nu se termina cu obtinerea unui loc de munca. Cu pregatire suplimentara, experienta si certificari specializate, tehnicienii isi pot dezvolta cariera de-a lungul vietii.
Unii tehnicieni care incep cu echipamentele de intretinere trec la echipamente de instalare fizica. Tehnicieni cu multi ani de experienta sub control continua sa gestioneze operatiunile si distributia companiei.
Motive pentru a urma cursul de refrigerare comerciala:
- Curs profesional
Desi acest curs nu are aceeasi sarcina de munca ca un curs tehnic sau o diploma, efectele sale sunt totusi pozitive pentru cariera, intrucat metodele si continuturile sale sunt create in functie de profilul profesional si de marketing al zonei frigorifice, in care vor fi plasati studentii. .
- Diversifica abilitatile
In multe domenii ale pietei muncii sunt cautati profesionisti cu competente diverse, versatili si capabili sa se adapteze la situatiile care apar pe parcurs. In refrigerarea comerciala nu este diferit, iar un curs profesional vine tocmai in acest scop.
Ajuta studentul sa dezvolte diverse abilitati aplicabile in domeniu, precum si sa dezvolte abilitati practice, care cu greu vor fi dobandite intr-o clasa traditionala.
- Curriculum imbunatatit
A avea un curs profesional poate atrage atentia recrutorilor, deoarece profesionistul va prezenta un set de competente care pot fi exact ceea ce cauti pentru postul vacant.
Un alt punct de remaract este evidenta activitatilor extracurriculare pentru cei care intentioneaza sa intre intr-o facultate si, in unele cazuri, poate servi chiar si la adaugarea de puncte pentru titluri pentru concursuri publice.
Atat pentru cei care isi incep cariera, cat si pentru cei care lucreaza deja in zona, un curs profesional atesta diferenta, daruirea si actualizarea acestora.
- Cunostinte actualizate
Sa presupunem ca ai o diploma in domeniul frigorific, dar a trecut ceva vreme de cand ai absolvit facultatea. Un curs vocational poate indeplini si rolul important de a-ti actualiza cunostintele, facandu-te sa revii si mai pregatit pentru ceea ce iti cere piata.
Invatarea de noi concepte de refrigerare comerciala nu este importanta doar pentru CV-ul tau, ci poate contribui si la abilitatile pe care le-ai dobandit deja.
- Perspective de cariera
Iti amintesti cand ai abandonat liceul fara sa stii exact ce sa faci? Sau chiar dupa absolvirea facultatii? A avea o diploma in mana nu inseamna ca toata lumea se simte complet pregatita sa lucreze in domeniu. Prin urmare, un curs profesional, care aduce practic in obiectivele sale, poate fi o modalitate excelenta de a combina cunostintele teoretice ale academiei cu cele ale cursului profesional.
Prin urmare, cu cat ai mai multe cunostinte, cu atat sunt mai mari sansele sa cresti in domeniu, adaugand cunostinte care iti pot aduce perspective si posibilitati de cariera mai mari.
- Raport calitate/pret bun
In comparatie cu cursurile superioare, postuniversitare si de specializare, valoarea investitiei unui curs profesional este mult mai mica. Punand acest lucru impreuna cu toate beneficiile deja prezentate mai sus, putem observa raportul calitate-pret excelent.
Pentru cei care nu doresc sau pot avea cheltuieli lunare mari, aceasta este o modalitate excelenta de a dobandi cunostinte practice pentru a intra sau a urca pe piata muncii.
Beneficiile meseriei de frigotehnist sunt multiple, cererea constanta pe piata muncii este doar una dintre multiplele avantaje. Pe pozitia de frigotehnist se castiga foarte bine atat vara, cat si iarna!