O nemţeancă de 49 ani a păcălit patru casiere din Bacău

Printr-o succesiune amețitoare de schimburi de bancnote, o femeie de

49 ani din Neamț a reușit să păcălească patru casiere de la mai multe magazine din Bacău. Suma căpătată prin aceste escrocherii e de aproape 3000 lei.

Femeia a intrat în februarie într-un magazin din Bacău și a cerut casierei sa îi schimbe 1800 lei din bancnote de 200 lei în altele de 50 lei. După ce și-a primit banii, a părut ca se răzgândește și i-a înmânat, din nou, banii casierei, cerându-i sa îi schimbe întreaga sumă în bancnote de 5 lei. Nu înainte însă de a sustrage 850 de lei din teancul de bancnote de 50. Gândindu-se ca abia a numărat teancul, casiera nu a repetat numărătoarea, a pus banii în casă și i-a numărat femeii echivalentul a 1800 lei în bancnote de 5 lei. A constatat lipsa celor 850 lei mult după ce femeia care a păcălit-o părăsise magazinul.

Escroaca a fost găisită luni de polițiștii de la Investigații Criminale. În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că în decembrie 2014 femeia de 49 ani ar fi comis în același fel alte trei infracțiuni de înșelăciune în dauna unor persoane din municipiul Bacău, cu un prejudiciu total de 2100 lei.