Pagina (oficială) de Facebook a Teatrului de Vară „Radu Beligan” vă invită la salată de boeuf și coaste de porc afumate

Coaste de porc afumate, cârnăciori afumați, cotlet de porc cu os

la cuptor, cartofi gratinați cu brânză emmental, salată de sfeclă roșie” (oferta o puteți vedea în foto sus) e o parte din porția de cultură pe care o oferă Pagina (oficială) de Facebook a Teatrului de Vară „Radu Beligan”. Deși a fost creată în colaborare cu fosta conducere a teatrului, drepturile de administrare asupra ei nu au fost predate odată cu trecerea instituției în grija Teatrului Municipal Bacovia. Mai multe surse vorbesc despre o sumă de bani solicitată de cel care administrează pagina, iar între timp, prin intermediul ei, se promovează agresiv diferite evenimente private, care nu au nicio legătură cu teatrul.

Aproape că nu există băcăuan utilizator al Facebook care să nu fi văzut, cel puțin o dată, anunțurile postate pe pagina oficială a Teatrului de Vară „Radu Beligan”. Numai că anunțurile publicate nu au prea mult de-a face cu teatrul, cu atât mai puțin cu evenimentele culturale. Nu au existat anunțuri pentru Festivalul de Jazz, eveniment cu biletele nevândute tocmai din cauza lipsei promovării, dar nici pentru alte spectacole organizate de teatru. Asta deoarece, deși Teatrul de Vară „Radu Beligan” a trecut în administrarea Teatrului Municipal Bacovia, drepturile asupra paginii nu au fost și ele predate noilor administratori. „Pagina respectivă a fost creată de persoane care au colaborat cu Teatrul de Vară „Radu Beligan”. În momentul de față, ceea ce s-a postat acolo nu este postat de Teatrul Bacovia. Teatrul de Vară Radu Beligan avea două platforme online de comunicare cu publicul. Era site-ul, pe care s-a oprit postarea de către persoanele care îl administrau, și această pagină de Facebook. La Facebook este mai complicat de rezolvat, pentru că, după cum știți, se pot face mai multe pagini cu același nume. Intenția noastră este să rezolvăm această problemă.” a declarat Laura Huiban, purtătoarea de cuvânt a Teatrului Municipal Bacovia.

  •  

 

Cu toate acestea, pe pagină, sub nume, se specifică faptul că e o pagină oficială. Utilizarea abuzivă a unei identități pentru crearea unei pagini pe site-ul de socializare poate fi împiedicată prin raportarea paginii respective la Facebook, care, în cele mai multe cazuri, închide paginile create sau utilizate abuziv. La trei luni de când au preluat administrarea Teatrului de Vară, cei de la Teatrul Muncipal Bacovia nu au întreprins nimic în această direcție.

  •  

Am preluat Teatrul de Vară „Radu Beligan” în septembrie, dar am promovat evenimentele de acolo pe pagina Teatrului Municipal Bacovia, care are aproape 10.000 abonați, și pe celelalte pagini create pentru evenimente. În momentul de față, cele două pagini, că sunt două, nu sunt paginile oficiale de Facebook ale Teatrului de Vară Radu Beligan, și vom lua o decizie dacă vom crea o pagină separată. Dacă le vom prelua, asta este o discuție care se va purta. Nu vă pot da acum opinia conducerii, pentru că doamna Anca Sigartău este la București, iar domnul director adjunct este la Primărie, pentru probleme tot legate de teatru.”