Poliția Locală Bacău nu răspunde întrebărilor legate de clădirea Buena Vista

Răspunsul la întrebări simple, conform legii, e valabil pe sărite pentru noua conducere a

Poliției Locale Bacău. Actul de înființare a Poliției Locale vorbește, printre altele, și despre respectarea aplicării legii. Inclusiv în domeniul construcțiilor. Dacă este însă vorba despre imobilul Buena Vista, asociat nu o dată în spațiul public cu numele lui Dragoș Benea, Poliția Locală bagă capul în pământ.

Directorul executiv al instituției, Mihai Cătălin Ionescu, desemnat interimar de către primarul Necula, ascunde date oficiale legate de clădirea Buena Vista. După ce am descoperit că au dispărut locurile de parcare promise la momentul autorizării construcției, inclusiv Consiliul Județean a transmis Bacău Info că nu există niciun document din care să reiasă că Buena Vista a putea avea locuri de parcare la Catedrala Ortodoxă, așa cum își asumase „investitorul” la momentul ședinței Comisiei de Urbanism din 2006. O ședință la care a participat, în calitate de invitat, însuși Dragoș Benea. Am mers mai departe pe fir și am întrebat o altă instituție responsabilă, Poliția Locală Bacău, mai ales că din comisia de recepție a imobilului, în 2010, a făcut parte și un reprezentant al acesteia. Nici în 2010 imobilul nu avea parcare subterană. Cum n-are nici în 2016. Nici subterană, nici la catedrală.

Bacău Info a întrebat Poliția Locală dacă a fost respectată concordanța între proiectul aprobat și construcția efectivă, inclusiv în ceea ce privește „numărul de locuri de parcare de care dispune în prezent imobilul de pe strada Oituz, numărul 2 bis, cunoscut drept clădirea Buena Vista”.

Răspunsul Poliția Locale, fără legătură cu întrebarea: „Imobilul la care faceți dumneavoastră referire a fost edificat în baza AC 557/24.11.2006, emisă de către Primăria Municipiului Bacău, pentru clădire cu destinație birouri, regim de înălțime S+P+5E+6E parțial, beneficiar SC Superion SRL, subsolul clădrii fiind prevăzut cu parcare subterană cu accesul de pe strada George Bacovia. Precizăm că imobilul a fost recepționat în luna decembrie a anului 2010, din comisia de recepție făcând parte și un reprezentant al Poliției Primăriei Municipiului Bacău.”