Porcul liberal – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

La vremea când cei care ar vrea să se apuce de treabă fac

analize, liberalii băcăuani s-au întâlnit la niște porc. Ei nu au o problemă că au luat bătaie în primul tur în 75% din unitățile administrativ-teritoriale unde au primari, în bună măsură din cauza modului de a face figurație și de a mima activitatea o perioadă îndelungată înainte de alegeri. Porcul de după, degustat și stropit sâmbătă la Sărata, pare a fi fost scopul pentru care au avut loc alegerile prezidențiale și în județul Bacău.

Nu e prima dată când o conjunctură de întâmplări fericite determină rezultate bune pentru PNL Bacău, din punctul de vedere al scorului electoral. S-a mai întâmplat să „le iasă”, de multe ori și pentru că au avut parte de presă bună. Pentru modul în care înțeleg însă să interpreteze rezultatele alegerilor prezidențiale ca pe un succes al organizației locale, PNL Bacău (cu tot cu PDL) merită să plece acasă și să se reînvețe cu Opoziția de 8%. Ca să calmăm lucrurile, varianta ailaltă nu e PSD, dar, în condițiile în care liberalii băcăuani cred că rezultatele la prezidențiale sunt cireașa de pe porc, și noi ne rezervăm dreptul de a susține o alternativă serioasă la nivelul administrației locale, așa cum am fost singurii din presa locală care am mers de la început și pe față cu Iohannis.

Nimeni nu a strigat „PNL, PNL!” sau „PDL, PDL!” în Bacău, în noaptea în care a câștigat Iohannis, pentru că lumea nu a votat PNL sau PDL. Ori, în momentul de față, Iohannis și PNL / PDL Bacău n-au nicio legătură, nu-i leagă niciun cârnaț. La Sărata, în profund spirit liberal, mai lipseau secera și ciocanul, ca să-și dea arama pe față cei de acolo.

Analiza publicată de bacauinfo.ro, bazată pe date oficiale, din care reiese că la nivelul Consiliului Județean Bacău sunt cele mai proaste rezultate din Regiunea Nord-Est în ceea ce privește absorbția fondurilor europene pe Programul Opreațional Regional, ar fi trebuit să fie suficientă pentru a-i cere demisia lui Dragoș Benea. Pentru că aici nu mai e vorba de politică, ci de un minus de 37 milioane euro față de primul clasat, Botoșani, dacă luăm în considerare absorbția / cap de locuitor. Pe liberali îi doare-n porc însă de asta.

La ora acestor rânduri, șoseaua în municipiul Bacău e albă, sper să nu rămână așa până dimineață, mai ales că utilajele de deszăpezire au ieșit. Ar fi un succes, având în vedere faptul că bugetul Direcției care se ocupă cu deszăpezirea e singurul care a scăzut. Nu cred că a fost cineva de la Sărata preocupat de asta, dacă nu e vorba de șprițuri, nu mai e problema noastră, nu?

Primăria Bacău nu a emis cred niciun comunicat în ultimele luni cu date concrete cu privire la stadiul implementării proiectelor europene (respectarea graficului inițial, ce s-a făcut, ce mai e de făcut, termene, plăți efectuate, sume rambursate etc.). ZERO. În schimb, toată instituția e blocată pentru a i se furniza muniție electorală în scris unui reprezentant al PSD. Nu e de porc?

Păcat că, din alegerile astea, doar Victor Ponta a spus că a înțeles mesajul. Așa-zișii ai lui Iohannis, care au făcut campanie în Bacău cu japoneze și cu denunțuri calomnioase la adresa propriilor primari (! – e cazul unui parlamentar), că până și instituțiile i-au trimis la plimbare, s-au întâlnit la un porc.

Înainte de a vorbi nimic în Delegația Permanentă din week-end, unde s-au preocupat intens să-și dea la gioale și să-și împartă funcții virtuale, până la nivel de președinte de Consiliu Județean, liberalii ar fi trebuit să-și pună întrebarea dacă Iohannis ar fi mers la un porc și o boșcăială la Sărata. Ba mai mult, dacă neamțul ar fi organizat așa ceva. Evident că nu. De asta, cei din Bacău care au călcat în străchini sâmbătă n-au nicio legătură cu Iohannis și n-au înțeles nimic. 

Ce spuneam zilele trecute s-a adeverit mai devreme cu mult. Certitudinea din partea PNL și PDL pentru băcăuani e că, în eventualitatea câștigării viitoarelor alegeri, ei se vor întâlni la un porc, pentru că a mai ieșit o dată furia anti-PSD. Ori, ca să vă-nfigeți voi furculițele în niște bucăți de pomana porcului, mă scuzați, nu vă votăm. Și nu numai că nu vă votăm, dar vom face multe, multe tare, ca să nu auzim de o astfel de situație. Șprițurile le puteți da pe gât și la 8%, nu e nevoie de 30%.

Defilarea de 1 Decembrie ar fi fost adevărată dacă, sub semnul electoral al porcului de la Sărata, ar fi bătut cadența pe centru vreo două mii și ceva de maidanezi, dirijați de câțiva responsabili din DSV. Da, e de porc să nu dai comunicate în care să recunoști că băcăuanii au votat PNL pentru ca nici măcar dreptul de a li se explica de ce trebuie să fie capsați de maidanezi să nu-l aibă. 

Sursa foto: showmegrantcounty.com.