Pregatirea utilajelor agricole pentru un nou sezon

pregatirea utilajelor agricole

Pregatirea utilajelor pentru lucrarile de primavara va depinde in primul rand de tipul de utilaj folosit si de tipul de activitati intretinute. Cu toate acestea, sunt si cateva aspecte generale pe care poti sa le verifici pentru a te asigura ca toate utilajele sunt pregatite pentru inceputul de sezon. Iata mai multi pasi de urmat pentru a ajunge la rezultate foarte bune.  Pregatirea utilajelor agricole este un proces de care toti agricultorii care se respecta se ocupa cu strictete pentru ca inteleg nevoia de a avea utilaje de buna calitate.

Pasi pentru intretinerea utilajelor

In primul rand va trebui sa verifici toate filtrele inainte de a incepe sezonul. Curata filtrele de aer, de combustibil si de ulei. In cazul in care aceste filtre sunt murdare sau infundate vei vedea cum performanta utilajului scade extrem de tare. De asemenea, filtrele murdare pot genera uzura prematura. Poti gasi inclusiv piese pentru utilaje agricole care sa te ajute sa ai sistemul foarte bine intretinut si care sa faca masinile sa functioneze eficient tot sezonul de cultivare si recoltare. Alege cele mai bune astfel de piese si bucura-te de toate avantajele oferite.

Verifica si toate lichidele. Poti verifica nivelul de ulei, lichidul de racire si lichidul hidraulic si inlocuiti-le in cazul in care va fi necesar. Trebuie de asemenea sa te asiguri ca toate lichidele sunt la un nivel corect cu scopul de a preveni supraincalzirea sau defectiunile.

Verifica sistemul de incarcare si asigura-te ca este in stare buna. Bateria si incarcatorul trebuie sa fie bine si va trebui sa inlocuiesti toate componentele uzate sau care sunt defecte. O baterie slabita poate deveni o problema majora in timpul primaverii.

Verifica si daca exista semne de coroziune sau de scurger ela componentele sistemului de alimentare cu combustibil. Daca acesta este cazul va trebui sa le inlocuiesti cu mare atentie si sa te asiguri ca raman in stare buna. Verifica lamele si curelele de la utilajele agricole, de la cositoare sau de la alte utilaje cu astfel de componente. Daca sunt uzate sau deteriorate tot ce trebuie sa faci este sa le inlocuiesti.

Este o idee foarte buna sa incepi cu astfel de actiuni inainte de a te apuca de lucru cu utilajele in teren. De asemenea, pentru sezonul de primavara este o idee buna sa citesti manualul de instructiuni si sa le urmezi cu mare atentie pentru a te asigura ca esti in conformitate cu toate cerintele care au legatura cu intrerinerea.

Nu uita ca un utilaj care a stat toata iarna trebuie sa fie verificat inainte ca problemele sa apara. O curea stricata, un sistem de alimentare defect sau o baterie descarcata, toate pot pune probleme serioase si pot determina utilajul sa nu mai functioneze corect. In plus, daca utilajul nu este corect lubrifiat poate aparea si o alta problema, cum ar fi deteriorarea motorului si daunele majore.

Tine cont de faptul ca un utilaj de buna calitate trebuie sa aiba si intretinerea corecta pentru a rezista conform cu recomandarile producatorului.