Primăria Bacău n-are habar că a fost reprezentată în Germania de consilierul local Adrian Gavriliu (PSD)

Într-o ședință din august a Consiliului Local, aleșii au votat asocierea dintre Asociația Județeană de Fotbal și Municipiul Bacău cu privire la reprezentarea Bacăului

în cadrul unui festival din Germania și au aprobat deplasarea a două persoane la discuțiile care au avut loc în orașul Hamm. Jocurile Ruhrului vor avea loc anul viitor, în perioada 4-9 septembrie, a doua ediție, după un an de pauză. Persoana care a reprezentat municipiul este consilierul local Adrian Gavriliu (PSD). Din partea AJF, Cristi Sava.

Au existat două adrese din partea asociației de fotbal înregistrate la Primărie. Într-una se vorbea despre deplasarea a două persoane, într-alta de deplasarea a trei persoane. Până la urmă, au fost două. AJF a solicitat sprijin pentru a participa la discuțiile purtate pentru organizarea festivalului de la Hamm, în documente subliniindu-se că evenimentul ar fi „cel mai mare festival sportiv european”. Sprijinul consta în decontarea cheltuielilor de transport, restul fiind suportate de partea germană.

Totodată, în documentația prezentată consilierilor, partea germană solicita, pe lângă reprezentantul AJF, și un reprezentant al Municipiului Bacău. Conform legii, reprezentanții municipalitații pot fi, pe lângă primar, viceprimari, doar angajați ai Primăriei, nicidecum consilieri locali. Primăria este Executivul, CL este legislativul. Totuși, la nivelul autorităților se înțelege altfel. Așa a ajuns Adrian Gavriliu să reprezinte Municipiul. Pe pagina sa de Facebook, apoi și într-un comunicat de presă și într-o discuție avută cu Bacău Info, Gavriliu spune că a fost desemnat de primar să reprezinte Municipiul Bacău. „Am fost desemnat de către primarul oraşului Bacău, Cosmin Necula, să particip în Germania la discuții despre festivalul sportiv „Ruhr Games” , ce se va desfăşura anul viitor. Municipiul Bacău va avea în anul 2017 reprezentanți, în parteneriat cu AJF Bacău la această acțiune sportiv-culturală şi de tineret ce va avea loc în trei oraşe: Dortmund, Hamm şi Hagen”, scria, pe 5 septembrie, consilierul local PSD pe Facebook, postând și o poză de la discuții.

Toată relatarea a fost susținută și într-o discuție telefonică. „A fost un parteneriat între AJF Bacău și Primărie, care s-a realizat în urma solicitării celor din Germania. Președintele AJF s-a dus la Primărie și a cerut o persoană care să reprezinte Municipiul. Primarul a scris pe hârtie numele meu. Eu n-am ținut neapărat să merg în Germania. Am fost acolo de zeci de ori, în competiții sportive serioase, și i-am spus primarului asta. Cum nemții au cerut o persoană din domeniul sportiv, am fost ales eu. Nu m-am dus acolo neapărat în calitate de politician sau consilier local, ci de antrenor cu rezultate. Bineînțeles că le-am spus nemților că fac și politică și că sunt consilier, însă nu i-a interesat asta, ci mai mult partea sportivă, experiența mea în domeniu”, a explicat Gavriliu.

Oficial, Primăria habar n-are cine a reprezentat Municipiul

Am întrebat Primăria, în scris, cum s-a ajuns să fie desemnat un consilier local să reprezinte Municipiul Bacău. Din răspuns rezultă că Primăria habar nu are cine a fost în delegația care s-a deplasat în Germania. „Prin Hotărârea Consiliului Local nr.230/17.08.2016, s-au alocat fonduri către Asociația Județeană de Fotbal Bacău. Suma nu a fost plătită, deoarece AJF nu a depus nicio solicitare către Primăria Bacău. Neavând acte justificative, nu vă putem comunica participanții la această întâlnire”, se specifică în documentul oficial semnat de primar și de secretar.

Sursă foto: Adrian Gavriliu