Primăria Bacău scapă de „blocul medicilor”, după ce a cheltuit două milioane de euro: îl dă Consiliului Județean

În nici două săptămâni, primarul Cosmin Necula s-a sucit în ceea ce privește blocul pentru medicii de la Spitalul Municipal. Îi dă dreptate deputatului Necula după ce, la

începutul lunii octombrie, susținea că nu-l lasă legea să ofere apartamente de serviciu medicilor Spitalului Județean. Mai mult, în răspunsul oficial se preciza că nu există cereri pentru apartamente.

Primarul Cosmin Necula dorește ca o parte din blocul destinat locuințelor de serviciu pentru medicii de la Spitalul Municipal Bacău să ajungă în administrarea Consiliului Județean. Asta în ciuda faptului că, acum două săptămâni, într-un răspuns oferit Bacău Info, susținea că apartamentele din imobilul de pe strada Făgăraș au destinația clară: exclusiv medicii de la Spitalul Municipal. Și se invoca Legea 114 / 1996, cea privitoare la locuințele de serviciu. În aceeași adresă răspuns, primarul susținea că nu există cereri de la medici în acest sens. În proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor în ședința din 18 octombrie, primarul nu mai invocă actul normativ amintit mai sus, ci Legea 215 / 2001 a administrației publice locale și art. 867 și 868 din Codul Civil. Mai mult, a apărut și o cerere din partea Consiliului Județean, semnată de președintele Sorin Brașoveanu și managerul SJU, Adrian Popa. Interesant este că hârtia este datată ca intrată în Primărie la 30.09.2016, adică la trei zile după răspunsul trimis Bacău Info. Ceea ce arată că demersul jurnalistic a fost unul benefic pentru medicii SJU.

Medicii refuză Spitalul Județean de Urgență

În adresa trimisă Primăriei, reprezentanții SJU și ai CJ susțin că s-au organizat mai multe concursuri pentru diferite posturi destinate medicilor, dar că nu s-a prezentat nimeni, pe motiv, spune managerul spitalului, că nu s-au putut oferi locuințe de serviciu. Nu e prezentată, însă, nicio dovadă în acest sens. Nu se oferă informații nici cu privire la numărul concursurilor organizate și eșuate din cauza motivului amintit. Însă, se precizează că instituția condusă acum de Sorin Brașoveanu a elaborat și asumat, în perioada lui Dragoș Benea, strategia de dezvoltare a SJU pe termen mediu și lung, strategie care conține și politica de personal a unității. Din argumentație reiese că mai marii județului nu s-au gândit să aloce fonduri pentru locuințe de serviciu, așa cum a gândit municipalitatea pe vremea fostei administrații, pentru Spitalul Municipal. Noroc cu dărnicia actualului primar, făcută din realizările fostului primar. Așadar, municipiul Bacău se dovedește a fi plin de mărinimie cu Consiliul Județean. De la bugetul local s-au alocat peste două milioane de euro pentru acest imobil, iar Consiliul Județean devine administrator peste o parte de imobil fără a plăti un leu. Rămâne nelămurit misterul medicilor care plângeau la sediul PSD pentru apartamente, conform declarațiilor actualului primar Cosmin Necula, din precampania electorală.