Dingotrans Târgu Ocna – producător naţional tâmplărie din lemn stratificat

tamplarie-din-lemn-stratificat-cu-geam-termopan

Dacă vrem să atingem un nivel ridicat de eficiență energetică într-o casă, există un aspect fundamental de care trebuie să ținem cont: tâmplăria. Aproximativ 25% din costurile de încălzire se datorează pierderilor de căldură prin ferestre și uși.

Din acest motiv, într-o clădire este necesar, de la începutul proiectului, în faza de proiectare arhitecturală, să se studieze acest aspect și, ulterior, în faza de construcție, să se instaleze ferestre și uși de înaltă calitate în mod corect.

Compania Dingotrans oferă tâmplăriei importanța pe care o merită și de aceea folosește cele mai calitative materiale și tehnici legate de economisirea energiei. În mod normal, casele care au colaborat cu Dingotrans încorporează tâmplărie din lemn stratificat cu sticlă dublă sau triplă.

Ca prescriptori ai utilizării lemnului pentru construcții, nu putem să nu amintim clienților numeroasele avantaje ale acestui material natural, regenerabil, reciclabil, durabil, care oferă confort, precum și calități estetice incontestabile. Durabilitatea sa mare este un alt factor important de luat în considerare. De asemenea, trebuie remarcat faptul că lemnul este materialul care necesită cel mai mic consum de energie în timpul procesului său de transformare. De altfel, lemnul stratificat este un material mult mai durabil și mai sigur.

În afară de binecunoscutele atribute ale lemnului ca izolație termică, trebuie evidențiate calitățile sale precum izolația acustică, în raport cu bunăstarea locuitorilor.

Lemnul stratificat oferă  posibilitatea personalizării unei case, separându-se de celelalte materiale de construcție utilizate în domeniul tâmplăriei prin natură, fibre și culori estetice unice.

Lemnul stratificat are o structură organică internă compactă, rezistentă la mediul natural, fără a experimenta modificări semnificative ale proprietăților fizico-chimice în timp. Acesta respiră permanent, nu generează niciodată condens pe profil. Permite crearea de forme, texturi și culori unice în domeniul tâmplăriei, astfel pot fi obținute chiar și forme rotunde.

Lemnul stratificat poate dura toată viața și este 100 % ecologic.

Dingotrans a instalat ferestre și uși din lemn stratificat în proiecte emblematice, rezidențiale și comerciale, care au cerut și în care s-au obținut rezultate mari de eficiență energetică și estetică.

Principalele tipuri de lemn utilizate sunt lemn de pin, meranti sau stejar cu un grad de umiditate de 10-12 %. Profilele sunt stratificate din 3 lamele, îmbinate în dinți fără noduri.

din

Pe lângă uși de exterior, uși de interior și ferestre, Dingotrans produce în fabrica sa din Târgu Ocna, județul Bacău, scări din lemn de interior, balcoane din lemn și produse de bricolaj.

Accesează pagina web a producătorului www.dingotrans.ro pentru a afla mai multe detalii despre activitatea Dingotrans și despre produsele sale de înaltă calitate.