Produse utile pentru curățarea și dezinfectarea spațiilor din industria alimentară

produse profesionale de curatenie industria alimentara

Industria alimentară este una dintre cele mai importante ramuri, iar companiile producătoare de carne, panificație, lactate, au printre multe altele, protocoale sau procese de curățare foarte bine definite.

Regulamentele privind igiena produselor alimentare stabilește obligația companiilor alimentare de a crea, aplica și menține un sistem de autocontrol bazat pe analiza pericolelor și punctelor critice de control. Unul dintre aspectele esențiale este igiena, deoarece calitatea produsului depinde de curățenia echipamentelor și a ustensilelor, precum și a facilităților.

Cei responsabili de curățenie și igienizare trebuie să se asigure că: spațiile sunt curate la începerea lucrului, echipamentele și ustensilele de lucru sunt curate la începutul zilei și că sunt curățate în timpul utilizării, când sunt contaminate și la sfârșitul producției, produsele alimentare nu sunt contaminate în timpul curățării, detergenții și dezinfectanții (sau rămășițele acestora) nu intră în contact direct sau indirect cu produsele alimentare și, în plus, că nu are loc recontaminarea suprafețelor.

OBIECTIVELE CURĂȚĂRII ȘI DEZINFECȚIEI

Curățarea și dezinfectarea sunt operațiuni care vizează combaterea proliferării și activității microorganismelor care pot contamina alimentele și pot fi cauza deteriorării acestora. Curățarea implică îndepărtarea murdăriei iar scopul său este de a reduce sau de a distruge microorganismele.

Dezinfectarea, pe de altă parte, poate fi definită ca eliminarea parțială a numărului de bacterii găsite într-un anumit mediu sau suprafață, în așa fel încât să nu fie dăunătoare oamenilor. Dacă încercăm să eliminăm toate bacteriile, microorganismele și formele de viață posibile, am vorbi despre sterilizare.

PROCEDURI ȘI METODE DE CURĂȚARE

Curățarea se poate face folosind diverse metode, fizice și chimice. Procedurile de curățare vor consta în:

îndepărtarea resturilor mari de pe suprafețe, aplicarea unei soluții de detergent pentru a slăbi stratul de murdărie și bacterii, clătirea cu apă pentru a îndepărta murdăria și urmele de detergent, dezinfectarea  zonei sau echipamentelor dacă acestea necesită acest lucru.

curatenie industria alimentara

LOCURI DE UNDE SE POT ACHIZIȚIONA DETERGENȚI INDUSTRIALI ȘI DEZINFECTANȚI AVIZAȚI

Magazinul online Serveteledehartie.ro este cel mai potrivit loc din care se pot comanda detergenți  industriali profesionali pentru industria de preparare a cărnii, patiserii sau industria prelucrării laptelui dar și  dezinfectanți avizați de Ministerul Sănătății potriviți pentru industria alimentară.

Gama de produse este una foarte variată, de încredere, care acționează cu maximă eficacitate împotriva germenilor și a microorganismelor prezenți în această industrie.

Principiile generale de igienă a alimentelor pot fi respectate, șansele de infestare pot fi reduse la minimum printr-o bună igienizare cu aceste produse.