Proiectul celor de la Your Friend SRL, fermă de păsări de 2 milioane euro în Traian, respins de la finanţare europeană

Societatea care administrează magazinul Intermeridian din centrul Bacăului, Your Friend SRL, nu a

primit undă verde pentru un proiect de 2 milioane de euro care viza desființarea unor hale și construirea altor 8 pentru o fermă de păsări în satul Traian, județul Bacău. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut publice rapoartele parțiale de selecție a proiectelor depuse în perioada mai – iulie 2014 pentru „Modernizarea exploatațiilor agricole”, măsură finanțată din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) implementat de Ministerul Agriculturii prin AFIR. Proiectul celor de la YOUR FRIEND a fost trecut în categoria celor neeligibile.

Alte nouă proiecte, cu o valoare eligibilă totală de  1.137.432 euro, depuse de agricultori din  Itești, Filipești, Orbeni, Tamași, Răchitoasa, Parava, Buhuși și Letea Veche au fost selectate pentru finanțare. Șapte dintre ele vizează achiziționarea de utilaje și echipamente agricole, iar două – cele din Buhuși și Letea Veche – intră în categoria „fermelor de familie” și au în vizor modernizarea de ferme vegetale.

12 proiecte  în valoare de 3.976.706 euro au fost înregistrate la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bacău în perioada 20 mai – 31 iulie, în care s-a desfășurat sesiunea de depunere a proiectelor în baza Măsurii 121 – Modernizarea exploatațiilor agricole. La nivel național au fost puse la bătaie fonduri de 150.000.000 euro.