PSD, băgat pe gât copiilor de grădiniță, cărora deputatul Smarandache le-a vorbit despre „opera” lui Ponta și a lui Benea

PSD le predă copiilor de la nivelul grădiniței noțiuni despre binefăcătorii Victor Ponta și Dragoș Benea. Dacă în

precampania pentru alegerile prezidențiale din 2014 elevii au fost scoși de la cursuri pentru a fi prezenți la întâlnirea cu prim-ministrul Victor Ponta, pe atunci candidat la  președinția României, la începutul anului școlar 2016 – 2017 deputatul Miron Smarandache a pesedizat o investiție într-o instituție de învățământ, tot la Dărmănești.

Sursa: Comunicat de presă al deputatului Miron Smarandache

Deputatul PSD Bacău Miron Smarandache a participat la inaugurarea oficială a Grădiniţei cu program prelungit „Ursuleţul Martinel” din oraşul Dărmăneşti, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu. Noua unitate de învăţământ are o suprafaţă construită de 846,80 mp, şi o suprafaţă desfăşurată de 1027,80 mp. Finanţarea a fost asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de 2.300.729,18 lei, şi bugetul local de 161.358,52 lei. Corpul de clădire modern asigură patru săli de grupă, pentru 80 de copii preşcolari cu program zilnic prelungit.

„Realizarea acestei investiţii extrem de importante pentru comunitatea din Dărmăneşti este opera PSD, atât a fostului guvern condus de Victor Ponta pe plan naţional, cât şi a fostei guvernări a judeţului, conduse de preşedintele PSD Bacău, Dragoş Benea. Grădiniţa Ursuleţul Martinel este o demonstraţie elocventă a faptului că PSD şi-a respectat promisiunile în faţa băcăuanilor, în general, şi a dărmăneştenilor, în special”, a subliniat deputatul Miron Smarandache.”

Contactat de Bacău Info, deputatul PSD a explicat că declarația a fost făcută la inaugurarea grădiniței din Dărmănești, dar nu în prezența copiilor, ci a „cetățenilor din localitate”.

„Cea referitoare la Guvernul Ponta și domnul Dragoș Benea? Da, a făcut parte din discurs la Dărmănești, la inaugurarea grădiniței, la sfințirea grădiniței. Nu a fost la deschiderea anului școlar, nu în fața elevilor, a fost la inaugurarea Grădiniței cu program prelungit „Ursulețul Martinel”, la care au participat cetățeni din localitate. (…) Am considerat oportun pentru că lumea trebuie să știe cine s-a ocupat de povestea asta, așa consider că e normal. Ba mai mult decât atât, și nu a apărut în comunicat, am spus că și fostul primar a făcut eforturi pentru aprobarea investiței și până la urmă finalizarea ei” – a declarat pentru Bacău Info deputatul social democrat Miron Smarandache.

Declarațiile lui Smarandache sunt infirmate însă de primarului orașului Dărmănești, Toma Constantin. Acesta a declarat pentru Bacău Info că la inaugurare au participat „80 de copii cu părinți, cu bunici” și că aceștia au fost prezenți pe toată durata festivității.

Au fost prezenți domnul președinte al CJ, Sorin Brașoveanu și deputatul Mironică Smarandache și, bineînțeles, Consiliul Local, directori de școală… – Copii? – Da, foarte mulți copii, beneficiari ai grădiniței, în jur de 80 de copii cu părinți, bunici. – Deci toată festivitatea s-a ținut în prezența copiilor, a oamenilor… – Da, da. Deschiderea, festivitatea de inaugurare a fost la ora 10:00, discursurile au fost restrânse, a fost o slujbă, am invitat și preoții, după care s-a intrat în clădire, s-a vizitat și copiii au mers la clasa de care aparțineau (…) Eu nu am o declarație politică, pot să spun că a fost un proiect prin PNDL, mare parte, 95% a fost finanțare de la Guvern și restul fonduri locale, CJ nu a participat. (…) Sincer, nu comentez declarația domnului deputat, eu ce am spus am spus de nevoia de a face acea grădiniță, la Dărmănești nu aveam o grădiniță cu program prelungit. (…) Aș vrea să vă spun că acel proiect a fost depus cred că pe timpul premierului Boc (…), era undeva în 2010. Sigur că cred că punerea în operă a fost în timpul Guvernului Ponta, dar nu știu câtă influență au avut unii sau alții (…) O fi fost poate și pe agenda PSD un obiectiv, dar nu cred că unii sau alții au hotărât implementarea proiectului. (..)Noi am inaugurat un așezământ de care dărmăneștenii aveau mare nevoie” – a declarat primarul Toma Constantin.

Miron Smarandache se apropie de sfârșitul primului mandat de deputat. Acesta a candidat la alegerile din 2012 din partea PP-DD și a obținut mandatul prin redistribuire, fiind alături de Ionel Palăr (PNL) reprezentant al Colegiului 7 (Moinești, Comănești, Dărmănești, Berzunți, Măgirești, Poduri) în Camera Deputaților. După aproape un an, Smarandache a trecut la PSD, fiind șanse mari să ocupe și în 2016 un loc eligibil pe lista social democraților pentru alegerile parlamentare de la începutul lui decembrie, alături de inspectorul școlar general Theodora Șotcan. 

Pe 15 octombrie 2014, Miron Smarandache semna însă o moțiune împotriva Guvernului condus de același Victor Ponta. 

 „Pe 15 octombrie, când deputatul își anunța prin toate mijloacele media trecerea la PSD, la Camera Deputaților era depusă moțiunea simplă „Opriți instituționalizarea inchiziției audiovizualului și manipularea democrației”, moțiune semnată și de Smarandache, în calitate de deputat PP-DD. Semnatarii considerau „de o gravitate deosebită blocajul economic în urma deciziilor greșite de guvernare ale USL” și vorbeau de „eșecul noului Cod al insolvenței în a-și atinge scopul principal al insolvenței, acela de a da companiilor o șansă de reorganizare, dar și falimentul democrației în România prin instituționalizarea cenzurii prin modificările aduse Codului insolvenței, în măsură să suprime inclusiv dreptul constițutional de liberă exprimare, superficialitatea decidenților, lipsa de respect față de români, lipsa de dialog și de transparență în reglementările adoptate abuziv, care nu sunt justificate spre adoptare în regim de urgență.”

Despre obiceiurile lui Miron Smarandache a mai scris și Ionuț Avram.  

Sursa foto: Facebook