Pușcă cu aer comprimat descoperită în casa unui bărbat din Agăș

O armă cu aer comprimat, 140 alice și o lunetă au fost găsite de polițiști în casa unui bărbat din comuna Agăș. Acesta nu avea

autorizație pentru deținerea, portul sau folosirea armei. Casa bărbatului a fost percheziționată de polițiști în cadrul unei acțiuni în care au fost depistate alte 13 infracțiuni.

Polițiștii au descins în casa bărbatului în vârstă de 31 ani în baza unui mandat eliberat de Judecătoria Moinești. Aveau informații că acesta ar deține arme și muniții aduse ilegal din străinătate luna trecută. Au găsit pușca cu aer comprimat cu calibrul de 5,5 mm, 140 alice și o lunetă, iar pentru asta i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru contrabanda calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În perioada 13-14 mai, polițiștii moineșteni și cei din Brusturoasa au desfășurat o acțiune menită, spun ei, „să prevină și să combată faptele de natură contravențională și penală și să asigurare un climat de liniște și siguranță publică.”

Conform unui comunicat al IPJ Bacău, în cele două zile au fost constatate 14 infracțiuni, din care 8 în flagrant, au fost aplicate 75 sancțiuni în valoare de 30.192 lei, iar bunuri în valoare de 17.745 lei au fost confiscate.