Repatrierea decedatilor si rolul unei firme ca Funerare Nicolas

Procesul de repatriere a unei persoane decedate este unul complex si necesita o abordare profesionala si sensibilitate la nevoile familiilor aflate in doliu. Servicii Funerare Nicolas, cu o experienta de peste 15 ani in domeniul pompelor funebre si lider in Romania in ceea ce priveste repatrierea decedatilor international, ofera un sprijin esential familiilor care se confrunta cu aceasta dificila sarcina. In cele ce urmeaza, vom explora in detaliu modul in care decurge procesul de repatriere a unei persoane decedate.

Inainte de a incepe procesul de repatriere, este crucial sa fie pregatite toate documentele necesare. Acestea includ:

 1. Pasaport mortuar: Acest document este eliberat de autoritatile din tara in care a avut loc decesul si contine informatii despre persoana decedata.
 1. Certificat de deces: Certificatul de deces atesta oficial decesul si cauza acestuia. Este eliberat de medicul care a constatat decesul.
 1. Certificatul constatator al decesului: Acest document confirma faptul ca decesul a fost constatat legal si este eliberat de autoritatile locale sau de medic.
 1. Certificat de imbalsamare: Acest document este necesar pentru a asigura conservarea trupului pe parcursul transportului international. El atesta faptul ca imbalsamarea a fost efectuata conform legilor tarii in care a avut loc decesul.
 1. Autorizatia de transport funerar international: Aceasta autorizatie este necesara pentru a permite transportul international al decedatului. Ea poate fi obtinuta de la autoritatile competente din tara de origine.
 1. Masina – autospeciala funerara: Transportul decedatului se face intr-un vehicul special autorizat, dotat cu facilitati adecvate pentru a asigura conservarea corpului pe durata transportului.
 1. Imbalsamare sau seringa de conservare: Acestea sunt necesare pentru a mentine integritatea trupului pe parcursul calatoriei si sunt impuse de legile tarii in care a avut loc decesul.
 1. Sicriu de zinc: Repatrierea se face numai intr-un sicriu de zinc, cu o valvola (purificator) in interior, conform standardelor Uniunii Europene.

Transportul funerar international implica mai multe aspecte:

 1. Autovehicule special autorizate: Funerare Nicolas dispune de autovehicule special autorizate pentru transportul persoanelor decedate. Aceste vehicule sunt echipate corespunzator pentru a asigura siguranta si igiena transportului.
 1. Soferi profesionisti: Echipa Funerare Nicolas include soferi cu atestat si experienta in transportul funerar international. Acestia sunt pregatiti sa faca fata cu empatie si profesionalism acestor situatii dificile.
 1. Logistica si Consilieri Funerari: Serviciile Funerare Nicolas includ consilieri funerari specializati, care asista familiile pe tot parcursul procesului de repatriere decedati. Acestia pot oferi sfaturi si asistenta cu privire la aspectele administrative si legale ale repatrierii.

Metode de Transport

Transportul funerar international poate fi realizat fie pe cale aeriana, fie pe cale rutiera, in functie de preferintele familiei si de bugetul disponibil. Ambele metode sunt sigure si respecta standardele internationale. Decizia finala este luata in colaborare stransa cu familia pentru a se asigura ca se iau in considerare toate aspectele.

Procesul de repatriere decurge in cativa pasi importanti:

 1. Pregatirea documentelor: Dupa obtinerea tuturor documentelor necesare, se pregateste trupul pentru transport si se asigura ca acesta indeplineste cerintele de igiena si siguranta impuse.
 1. Imbalsamarea: Daca este necesar, se efectueaza imbalsamarea trupului pentru a-l conserva pe durata transportului international.
 1. Transportul: Trupul este transportat intr-un sicriu de zinc insotit de documentatia necesara. Transportul se face in autovehicule special autorizate si sub supraveghere profesionista.
 1. Receptia la destinatie: La sosire, trupul este preluat de familia decedatului sau de persoanele desemnate si se desfasoara ceremonia funerara conform dorintelor familiei.

Avantajele colaborarii cu Funerare Nicolas

Colaborarea cu Servicii Funerare Nicolas aduce multiple avantaje:

 1. Profesionalism: Echipa experimentata si specializata asigura un proces corect si bine gestionat.
 1. Sensibilitate si empatie: Comunicarea sensibila si atenta este esentiala in aceste momente dificile.
 1. Punctualitate: Funerare Nicolas respecta termenele si orarele pentru a asigura repatrierea la timp.
 1. Logistica eficienta: Compania dispune de resurse si logistica pentru a facilita repatrierea internationala.

5.Sprijin administrativ: Echipa ofera asistenta in procesul de obtinere a documentelor necesare.

Costurile Repatrierii

Costurile repatrierii internationale pot varia in functie de mai multi factori, cum ar fi distanta, tara de destinatie, metoda de transport aleasa si documentatia necesara. Servicii Funerare Nicolas poate oferi o cota de pret personalizata in functie de circumstante. Este important sa se discute toate costurile si detaliile financiare cu furnizorul de servicii funerare pentru a evita surprize neplacute.

Durata repatrierii internationale poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv distanta, formalitatile administrative si disponibilitatea zborurilor sau transportului rutier. Servicii Funerare Nicolas se straduieste sa asigure o repatriere cat mai rapida, dar este important sa se aiba rabdare si sa se tina cont de eventuale intarzieri din motive logistice sau administrative.

Inainte de a demara procesul de repatriere, este recomandat sa verificati daca persoana decedata a avut vreun tip de asigurare care acopera repatrierea sau daca exista acorduri legale preexistente privind acest aspect. Este posibil ca anumite documente sau plati sa fie necesare pentru a facilita procesul. Servicii Funerare Nicolas va poate asista in obtinerea acestor informatii si in indeplinirea cerintelor legale.

Dupa ce trupul ajunge la destinatie, urmeaza organizarea ceremoniei funerare. Aceasta poate varia in functie de obiceiurile si traditiile culturale ale familiei. Servicii Funerare Nicolas poate oferi asistenta in organizarea acestui moment important si poate furniza sicrie, coroane funerare si alte accesorii necesare.

Pe tot parcursul procesului de repatriere, Servicii Funerare Nicolas ofera consiliere si sprijin atat din punct de vedere administrativ, cat si emotional. Pentru familiile aflate in doliu, este important sa stie ca exista resurse si profesionisti care le pot ajuta sa depaseasca aceasta perioada dificila.

Repatrierea internationala a unei persoane decedate implica multe aspecte si detalii, iar colaborarea cu un serviciu funerar profesionist, precum Servicii Funerare Nicolas, poate face intregul proces mai usor si mai putin stresant. Furnizorii de servicii funerare cu experienta au resursele si cunostintele necesare pentru a asigura o repatriere corecta si respectuoasa, astfel incat familia sa poata sa-si ia ramas bun de la persoana draga intr-un mod potrivit pentru traditiile si dorintele acesteia.

In concluzie, repatrierea unei persoane decedate este un proces complex, dar Servicii Funerare Nicolas ofera servicii profesioniste, empatice si eficiente pentru a sprijini familiile in aceste momente dificile. Echipa Funerare Nicolas are experienta si resursele necesare pentru a asigura o repatriere corecta si in conformitate cu toate reglementarile si standardele internationale.