Vinul rosé este caracteristic lunilor calduroase din calendar, dar putem sa ne bucuram de calitatile sale inclusiv toamna. Multi iubitori ai vinului aleg sa il serveasca pe durata verii, insa rosé-ul este versatil si se dovedeste a fi potrivit si in lunile care urmeaza. Temperaturile coboara treptat, iar frigul iernii asteapta dupa colt sa isi intre in rol, insa asta nu ne impiedica sa consumam vinuri aromate si pline de prospetime.

Unul dintre cele mai populare vinuri ale sezonului este Rosé din gama Budureasca Premium. Gustul unic si prospetimea fac ca acest vin sa fie potrivit in nenumarate contexte, fiind obtinut din amestecul soiurilor Feteasca Neagra si Shiraz. Strugurii au fost culesi manual si presati usor pentru extragerea aromelor primare, fara taninuri. Aromele fructate sunt puse in valoare datorita procesului de fermentatie care a avut loc la temperaturi scazute. Astfel, s-a luat tot ce este mai bun de la cele doua soiuri de struguri in acest amestec pentru a putea da viata unui rosé interesant. Fiecare procedura are un rol important, fiind un amplu proces necesar pentru obtinerea unui vin de calitate.

Rosé din gama Budureasca Premium se distinge prin culoarea sa roz pal, avand un nas imbietor de fructe de vara coapte. Vinul ne bucura papilele prin aromele de zmeura si capsune, iar pentru ca aciditatea este proaspata confera un final proaspat, curat. Acesta este un vin versatil care se dovedeste a fi completarea ideala pentru nenumarate preparate culinare. Indiferent daca intentionam sa gatim, fie sa comandam ori sa servim masa la restaurant, avem de unde sa alegem preparatele potrivite care sa se puna in valoare reciproc. Te poti orienta catre preparate la gratar, pui sau curcan, peste, fructe de mare, legume caramelizate, branza proaspata, salate sau paste. Pentru ca experienta sa fie completa se recomanda servirea vinului la o temperatura de 7 – 9 grade.

3-3

Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium este un alt vin pe care sa il servesti in aceasta toamna. Este cel mai nou vin inclus in gama Premium si se obtine doar din cei mai sanatosi struguri ai viilor Budureasa, Dealu Mare. Dupa culegerea si sortarea lor, strugurii se lasa in contact cu pielitele pentru 48 de ore, astfel incat sa poata fi extrase aromele dorite. Dupa un asemenea proces enologic se obtine un vin fructat, de o calitate superioara care prezinta toate caracteristicile soiului Busuioaca de Bohotin.

Il deosebesti prin culoarea sa roz pal straveziu si te cucereste instant prin parfumul de petale de trandafir. Cu fiecare pahar ne bucuram de un gust bine structurat si de un amestec deosebit de rodie si capsune, iar finalul este dominat de tuse citrice. La fel ca multe alte vinuri rosé, si acesta este versatil din punctul de vedere al asocierilor culinare. Astfel, se potriveste de minune alaturi de preparate din pui si curcan, fructe de mare, peste, preparate din orez, legume caramelizate, branza proaspata, salate si paste. Temperatura ideala de servire a acestuia este tot de 7 – 9 grade.

Cu Budureasca fiecare pahar de vin poate insemna o adevarata experienta, o calatorie catre arome si gusturi speciale. Daca vinul rosé este preferatul tau, atunci Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium sau Rosé din gama Budureasca Premium au toate sansele sa te cucereasca instant. Asadar, alege sticle de de vin rosé sec din magazinul online al Cramei Budureasca cu care sa iti incepi toamna. Le poti servi la cina in compania celor dragi, poate la o seara de jocuri de societate, cand te uiti la serial si nu numai.