Schimbarea aspectului unghiilor si ingrijirea acestora

oneband.ro

Modificarile la nivelul unghiilor de la picioare si de la maini sunt foarte frecvente si sunt adesea complet inofensive. Pot exista modificari de culoare, forma sau structura. O varietate de factori pot declansa aceste schimbari. Exista cateva detalii despre ce sunt acestea si cum pot fi tratate. Practic, fiecare persoana are o forma si o structura diferita a unghiilor. Totusi, din diverse motive se poate intampla ca unghia sa se schimbe si sa nu mai corespunda aspectului ei „normal”. Exista diferite forme de schimbare aici.

  • Caneluri in unghie: pe unghii pot aparea atat caneluri longitudinale, cat si transversale. Daca acestea sunt santuri longitudinale foarte fine, acestea sunt de obicei un fenomen complet normal care apare odata cu inaintarea in varsta si poate fi, de asemenea, predispus genetic – acesta nu este un motiv de ingrijorare gripa severa), dar si simptome de deficienta sau otravire. In cazul otravirii apar adesea santuri transversale galbui.
  • Decolorarea unghiei: Exista multe variante diferite si, prin urmare, si cauze diferite.
  • Deformarea unghiei: Exista diverse cauze si aici. Diverse boli precum eczema, psoriazisul sau infectiile fungice pot fi declansatoare, precum si bolile cronice ale plamanilor sau ale inimii. Contactul frecvent cu substantele chimice poate provoca, de asemenea, deformare.
  • Unghii fragile: Unghiile fragile pot fi prezente cu o infectie fungica a unghiilor. De asemenea, pot aparea din contactul frecvent cu substante chimice sau detergenti, care pot usca pielea si unghiile. Simptomele de deficienta sau functionarea defectuoasa a glandei tiroide pot fi, de asemenea, cauze.

Un alt punct care poate duce la modificari ale unghiilor este o manichiura si pedichiura incorecte. Daca unghiile sunt pilite incorect sau daca se indeparteaza prea multa cuticula, daca se foloseste prea des demachiantul de oja, pot aparea modificari ale unghiei. In aceste cazuri poate aparea si inflamatia patului unghial. O ciuperca a unghiilor poate provoca multe schimbari diferite. Alte boli precum psoriazisul (psoriazisul) pot afecta, de asemenea, unghiile. Exista multe variante aici, care difera si prin cauza lor in functie de decolorare si aspect. Punctele albe de pe unghii sunt de obicei cauzate de o lovitura pe unghie, de exemplu in timpul manichiurii si pedichiurii sau a unei traumatisme (ranire).

Kit unghii gel ieftin de la oneband sau mineralium .

Decolorarea intunecata a unghiilor este cauzata in principal de sangerarea sub unghie, de exemplu, daca acestea au fost zdrobite sau lovite. Totusi, daca nu a existat niciun impact sau ceva asemanator, ar trebui acordata o mare atentie, deoarece ar putea fi si un melanom care este localizat sub unghie. In rest, exista si o decolorare a unghiei alungite, in dungi, care este complet inofensiva si este foarte frecventa, mai ales in randul grupurilor etnice intunecate. Decolorarea galbuie este de obicei cauzata de o boala fungica a unghiilor, dar poate fi legata si de psoriazis.

Tratamentul depinde de cauza modificarii unghiei. Daca, de exemplu, schimbarea se bazeaza pe o boala sau un simptom de deficienta, acesta trebuie mai intai tratat, ceea ce va reduce si modificarea. In plus, ingrijirea unghiilor este esentiala si trebuie practicata foarte des, pentru rezultate calitative.