Semnele importante Cutia dvs. de viteze eșuează

Nu ignorați acele mici semne că aveți probleme cu mașina dvs. dacă doriți să evitați facturile de reparații urâte. Și cutia de viteze este o parte pe care nu doriți să o greșiți, deoarece este una dintre cele mai scumpe piese din mașina dvs. Mâna de lucru la un service auto craiova este mult mai ieftină decât competiția de pe piață. Problemele cu cutia de viteze pot fi fatale, deci vigilența este vitală. Din fericire, am realizat un ghid simplu, astfel încât să puteți fi siguri că alegeți toți acei indicatori esențiali că ceva nu este în regulă în lumea cutiei de viteze …

Luminile de avertizare ale tabloului de bord

Luminile motorului se aprind pe tabloul de bord dintr-un motiv. Aveți grijă la lumina temperaturii transmisiei, indicând faptul că fluidul din transmisie funcționează la o temperatură mai ridicată. Verificați nivelurile de lichid de răcire și nivelurile de transmisie pentru a vă asigura că sistemele sunt completate corect. Deși este posibil ca această lumină să nu fie o defecțiune de transmisie și chiar să se afle în afara cutiei de viteze, este important să verificați orice problemă potențială de către un mecanic profesionist.

Pentru mai multe informații, consultați ghidul nostru privind luminile de avertizare ale tabloului de bord. Și niciodată, nu ignora niciodată o lumină de bord pentru orice perioadă de timp.

Scurgeri de lichide și niveluri scăzute

Acesta este, probabil, cel mai ușor simptom de pe lista noastră. Tot ce trebuie să faceți este să verificați dacă există scurgeri sub mașină, plasând câteva bucăți vechi de hârtie sau carton sub mașină. Căutați culoarea roșie a fluidei de transmisie, care are și un miros ușor dulce. Spre deosebire de uleiul de motor, nivelul lichidului de transmisie ar trebui să rămână constant, astfel încât orice semne ale acestui lichid sub mașină indică o scurgere.

Pentru a efectua verificările de lichid, rulați mașina pentru o perioadă scurtă de timp în neutru înainte de a scoate joja fără a opri motorul. Obțineți puțin din lichid și frecați între deget și degetul mare sau folosiți un prosop de hârtie albă sau hârtie igienică și picurați lichidul pe material pentru a evidenția culoarea.

Scurgeri de lichide și niveluri scăzute

Pentru a stabili nivelurile, introduceți joja, ștergeți și introduceți din nou. Acum scoateți-l și căutați un semn între complet și adăugați linii. Dacă nivelul este sub linia de adăugare, este o instrucțiune simplă pentru a adăuga mai mult fluid. Consultați manualul proprietarului pentru a obține lichidul potrivit și aveți grijă să adăugați cantitatea potrivită de lichid. Dacă nu sunteți sigur, adăugați puțin câteodată și verificați din nou nivelurile. Dacă nici așa un puteți să vă dați seama dacă faceți o treabă bună, contactați un service auto de încredere să vă poată ajuta.

Dacă verificați nivelurile de lichid și sunt mai mici decât era de așteptat, este posibil să aveți un sistem de scurgere:

  • Semnul unui filtru înfundat sau a unui ștecher
  • Garnituri sau garnituri uzate
  • Axe uzate pe un vehicul cu tracțiune față
  • Probleme cu suporturile motorului și ale transmisiei
  • Carcasă clopot deteriorată
  • cutie de transmisie slabă sau o scurgere a panoului
  • Arborele de transmisie este dezechilibrat

Mirosuri

Mirosurile ușoare și mirosurile aprinse care lasă un parfum dulce și acru în vehiculul dvs. pot indica că este timpul să schimbați lichidul de transmisie. Dacă fluidul nu menține sistemul corect lubrifiat, este timpul pentru o schimbare pentru a împiedica unitatea să se ardă. Când verificați lichidul de transmisie dacă are un miros ars, atunci poate fi un semn că cutia de viteze este aproape terminată. Verificați-l rapid de către un profesionist pentru a evita unele daune grave și costuri.