Sfaturi importante pentru a avea grija de buze in orice anotimp

Iarna sau vara, ingrijirea buzelor este esentiala! Pe parcursul zilei, buzele tale sunt in contact cu multi factori care le pot fragiliza, le pot deteriora sau chiar le pot rani (bacterii, temperaturi extreme, maini murdare etc.). La fel ca pielea, buzele sunt atacate de diversi factori externi. Cu toate acestea, pielea de pe buze fiind mult mai subtire decat cea de pe restul corpului, aceasta devine o tinta sensibila. Pe langa aceasta fragilitate, buzele sunt lipsite de glande sebacee si sudoripare. Aceste glande permit pielii sa le protejeze si sa le hidrateze in mod natural. Din acest motiv, buzele tale au tendinta de a se deteriora si crapa rapid atunci cand sunt folosite prea mult.

Factorii externi ai agresivitatii sunt diversi: prima cauza este frigul care provoaca uscarea buzelor, mergand pana la crapare, mai ales cand temperaturile scazute se amesteca cu vantul si aerul uscat. Printre elementele naturale regasim si soarele si razele sale UV care-ti pot inflama buzele, mai ales daca le expui fara protectie in prealabil.

Un alt element de luat in calcul: poluarea. Intr-adevar, poluarea aerului este in general insotita de neplaceri precum punctele negre, acneea, tenul cenusiu si uscarea epidermei. Daca locuiesti in oras, vei fi asadar mai afectata si buzele tale vor fi si ele. Daca buzele nu sunt predispuse la puncte negre si acnee, ele sunt totusi la imbatranirea pielii (care tinde sa subtieze buzele) si la multe contaminari externe (cum ar fi herpesul). Si, in sfarsit, fumatul provoaca decolorarea si deshidratarea buzelor.

Iarna multi oameni neglijeaza grija fata de corpul lor si cu atat mai mult fata de buze. Fie ca este vorba de lipsa de timp sau de lene, sa aplici un tratament hranitor, precum o masca pentru buze, trebuie sa reprezinte o rutina atunci cand vine frigul si este necesar sa-ti dublezi eforturile pentru a mentine buzele frumoase in stare de sanatate. Sfaturi pentru a avea mereu buze frumaose:

Sfatul numarul 1: Nu iti umezi prea mult buzele cu limba

Cand iti simti gura uscata, reflexul rau este sa-ti umezesti buzele cu limba. Sentimentul de liniste dureaza cateva secunde, insa efectul va fi invers. Odata evaporata, saliva va duce putina hidratare ramasa pe buze. De asemenea, sfatuim sa nu le musti, deoarece acest lucru le slabeste.

Sfatul numarul 2: Evita contactul cu mainile

Cu totii ne atingem mecanic fata in medie de aproape 3000 de ori pe zi. Cu toate acestea, acesta este ceva de evitat. In mod ideal, nu ar trebui sa atingi pielea fetei si a gurii cu mainile. Mainile poarta multi virusi si bacterii, deoarece sunt in contact cu multe dintre obiectele tale zilnice si spatiile publice, cum ar fi balustrada scarilor sau bara din autobuz. Nu ti-ar trece prin cap sa atingi aceasta bara cu buzele, nu-i asa? Asa ca nu uita sa fii atenta unde iti pui mainile . Daca este necesar, aminteste-ti intotdeauna sa ai o solutie hidro-alcoolica asupra ta pentru maini.

Sfatul numarul 3: Bea apa

Iarna, ca si vara, nu uita sa bei suficienta apa. O buna hidratare a corpului va avea, de asemenea, mult impact asupra hidratarii zilnice a buzelor tale. Pe zi, se recomanda sa bei 1,5 pana la 2 l de apa.

Sfatul numarul 4: Mancare sanatoasa

Consumul de alimente bogate in apa permite epidermei sa retina apa in celulele pielii. Alimentele sarate, picante si prea acide vor tinde sa va sensibilizeze buzele, modificandu-le pH-ul natural.

Sfatul numarul 5: Evita rujul cu un finisaj mat

Pentru a asigura un confort imediat buzelor tale, evita pe cat posibil rujurile cu textura mata. Chiar daca sunt la moda, majoritatea acestor produse cosmetice iti sufoca pielea buzelor si o fac mai vulnerabila. Aceasta nu va avea apararile necesare pentru a se proteja si, prin urmare, va fi mai dispusa sa fie crapata. In schimb, opteaza pentru rujuri cu finisaj satinat si nu uita sa pui un balsam inainte de orice machiaj de buze. Alege produsele de la my-k.r

Sfatul numarul 6: Alege un demachiant de ingrijire

La fel ca orice ingrijire a pielii, demachierea este un pas esential, capabil sa aiba grija de buzele tale zilnic. Chiar daca machiajul buzelor tale s-a estompat pe parcursul zilei, trebuie sa te demachiezi. Inca o data, alege un demachiant bland. Favorizeaza demachierea cu ulei demachiant, de exemplu, bogat in uleiuri vegetale, care va hrani epiderma, chiar si a buzelor, in profunzime.

Sfatul numarul 7: Exfoliere

Dupa etapa de demachiere, o data pe saptamana, foloseste un scrub. Acest lucru va avea ca scop eliminarea pielii moarte si a impuritatilor care stagneaza pe suprafata buzelor tale. Cel mai bun si natural scrub poate fi cel cu zahar si miere

Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci intr-un recipient gol, o lingurita de zahar si o lingurita de miere lichida. Odata facut amestecul, tot ce trebuie sa faci este sa il aplici pe buze si sa masezi usor, facand mici miscari circulare, pentru a elimina pielea mica si impuritatile. Rezultate? Buze hranite si pline de hidratare.

Sfatul numarul 8: Masca hidratanta
Ai incercat vreodata masca hidratanta de buze? Este reflexul ideal pentru a stimula hidratarea buzelor si pentru a le repara in caz de uscaciune a pielii. O poti aplica o data sau de doua ori pe saptamana.

Sfatul numarul 9: Aplicarea unui balsam

Dupa ce ai urmat toti acesti pasi, este esential sa aplici in mod regulat un balsam de buze.
Te va incanta cu efectul sau revigorant, deoarece calmeaza, amelioreaza, protejeaza si hidrateaza eficient gura la temperaturi extreme, iarna si vara.

Sfatul numarul 10: Hidratarea peste noapte

Nu uita sa adopti acest gest si pe timpul noptii! Cu siguranta, cand dormi, celulele se regenereaza. Aplicarea unui balsam este esentiala pentru a asigura repararea buzelor tale.