Sfaturi pentru o casa bine intretinuta pe timpul iernii

Majoritatea proiectelor de instalatii sanitare incep cu o sarcina simpla care previne multe daune: scurgerea apei din sistemul de conducte al casei tale. Indiferent daca inlocuiti un cap de dus, instalati un robinet exterior pentru furtun sau refaceti o intreaga parte a casei dvs., scurgerea apei din sistem va asigura ca nu va veti umezi sau nu va veti inunda casa. Sunt mai multe lucruri la care sa fiti atenti atunci cand va pregatiti casa de iarna.

Instaleaza o centrala

Un prim pas pentru a fi confortabil este acela de a instala o centrala care sa functioneze tot timpul, chiar si atunci cand esti plecat. Spre exemplu, poti alege de la blubox.ro sau de aici o centrala de buna calitate care sa functioneze pe minim atunci cand nu esti acasa si care sa consume putin. Centralele in condensatie sunt cele mai recomandate in sensul acesta. De asemenea, nu este necesar sa lasi centrala pe maxim. E suficient sa incerci sa gasesti temperatura potrivita astfel incat sa nu intampini probleme cu instalatiile din cauza frigului. Alege de fiecare data solutia potrivita pentru tine astfel incat sa poti economisi cat mai mult si sa iti mentii casa in siguranta.

Goleste tevile de apa

Localizati opritorul principal de alimentare cu apa pentru casa. Deoarece standardele si practicile de constructie se schimba in timp, nu exista o locatie uniforma pentru oprirea alimentarii cu apa. Majoritatea locuintelor unifamiliale au o intrerupere principala a alimentarii cu apa in unul dintre cele doua locuri: atasat sau langa un apometru care iese dintr-un perete de-a lungul perimetrului exterior al cladirii sau in interiorul unei cutii de irigare langa perimetrul proprietatii.

Opriti alimentarea principala cu apa. Daca o cutie tine oprirea principala, deschideti cutia. Supapa de inchidere va avea un buton sau un maner. Rotiti butonul sau manerul in sens invers acelor de ceasornic. Nu va faceti griji daca aveti indoieli – majoritatea  au sageti care indica directiile de pornire si oprire. Daca supapa este lipicioasa, utilizati carpa pentru a prinde si intoarce.

Deschideti toate robinetele si spalati toate toaletele. Cu alimentarea cu apa intrerupta, trebuie sa scurgeti apa ramasa retinuta in conducte. Vizitati fiecare chiuveta, toaleta si corpuri de baie, deschideti-le complet si lasati apa sa se scurga. Daca este nevoie de golirea unui incalzitor de apa, va trebui sa urmati instructiunile producatorului pentru scurgere.

Lasati apa sa curga pana cand devine o picurare lenta. Dupa ce toaletele si-au golit rezervoarele, spalati-le inca o data pentru a goli vasele. Cand durata dintre picaturi ajunge la patru pana la cinci secunde, puteti indeparta in siguranta fitingurile si accesoriile pentru reparatii.

Casele mai vechi sau personalizate ar putea necesita instrumente speciale pentru strangerea si slabirea supapelor de inchidere. Daca nu va puteti manipula robinetul manual, faceti-i o poza si aratati-o personalului de vanzari de la o casa de aprovizionare pentru instalatii sanitare – ar putea avea instrumentul potrivit pentru munca dvs.

Scoaterea unui robinet sau a unei linii de alimentare inainte de a opri alimentarea cu apa poate provoca inundatii.