Lumea a inteles ca sportul inseamna sanatate pe toate planurile. Daca  multi oameni au in general o viata sedentara la serviciu si acasa, prin miscare utilizeaza intreg corpul la potential maxim. Plamanii, picioarele, inima nu trebuie sub nicio forma sa fie lasate sa leneveasca.

Inotul, alergatul pe orice suprafata care permite acest lucru, alpinismul, un meci amical de fotbal pe un teren inchiriat sau o cursa de ciclism sunt tot atatea provocari ale organismului la miscare si la efort fizic. Sportul ajuta la combaterea multor boli moderne, cum ar fi: obezitatea, depresia, insomnia.

Dupa cum fiecare persoana activa are un program de lucru din care sa castige bani necesari supravietuirii, la fel ar trebui sa isi faca un program de mentinere a sanatatii si rezistentei organismului. Cine nu practica miscarea in mod regulat imbatraneste mult prea devreme fiindca muschii nu mai sunt solicitati si putin cate putin capacitatea lor se atrofiaza.

Dar sportul aduce si alte avantaje in viata omului. Sporturile de echipa formeaza deprinderi de colaborare, combatand egoismul. Alpinismul racordeaza omul modern care isi petrece cea mai mare parte intre ziduri si betoane la aer curat, la apa de izvor, la frumusetea padurilor, a pajistilor si a lacurilor alpine. Omul are nevoie de toate acestea deoarece conform mitului biblic el a fost creat in mijlocul naturii.

Teiul chinuit si poluat din marile orase nu miroase la fel cu cel din padurile situate departe de orase, iar ploile intensifica aceste parfumuri.

Omul modern trebuie sa vada pe viu cand infloresc salcamul, liliacul salbatic, bujorii de munte, narcisele salbatice pentru ca toate acestea il incarca la maximum cu energie pozitiva.

Practicand sport, omul transpira si are nevoie sa se rehidrateze dupa ce a eliminat prin transpiratie multa apa din corpul sau, dar si multe toxine.

Multi spun ca nu este bine ca dupa un efort mare, persoana care l-a depus sa bea apa, dar simte nevoia cel putin sa isi dea putina apa pe fata sau sa isi clateasca gura cu apa rece.

Vara, coloane intregi de biciclisti pot fi vazute indreptandu-se spre munte. Nu le este deloc usor sa pedaleze zeci sau sute de kilometri intr-o zi si sportivii pot fi vazuti cu sticla apa sport la indemana din care beau cu pofta spre surprinderea observatorilor.

Cum sa nu fie mirati cei care i-au vazut pedaland harnic de ore intregi band cu pofta apa din sticlele din tritan, mai ales daca ei nu stiu totul despre acest material deosebit?

Tritanul nu este ca sticla de plastic! Poate sa stea in bataia soarelui ore intregi, apa din el ramane ca atunci cand a fost pusa, nu ajunge la temperatura fierberii.

Tritanul poate fi scapat din mana, se poate lovi de corpuri dure, dar nu se sparge si nici nu se gaureste. Tritanul este magic, iar sticlele apa sport sunt magnifice, fiindca:

-sunt gandite sa furnizeze omului cantitatea de apa necesara dupa atat de mult efort. Sticla apa din Tritan Gallon este uriasa cu capacitatea sa de peste 2 litri de apa. Este ideala de luat pe munte, la pescuit, chiar si la o partida de fotbal, daca fiecare are cana sau paharul lui in care sa isi puna apa din aceasta sticla.

-nu se sparg daca sufera anumite socuri. Poate fi scapata din rucsac, lovita cu mingea, daca este lasata la marginea terenului, nu se sparge si nu se fisureaza.

-poate fi tinuta cu o mana, si manevrata cu usurinta.

-este reutilizabil si sticla poate fi spalata foarte bine, daca in ea s-au pus ceai, cafea si suc de fructe.

-pastreaza apa la temperatura dorita.

Despre toate insusirile tritanului, cumparatorul se poate informa de pe site, loc in care sunt expuse pe categorii produsele. Exista multe modele de sticle tritan, ele putand fi clasificate dupa:

-scopul pentru care au fost gandite. Exista sticle pentru serviciu, dar si care se iau la sala de sport sau in bagajele cu care oamenii merg la sala de sport, sticle din tritan la moda, dar si recipiente pentru scoala, copiii avand nevoie de apa potabila tot timpul. Nu este indicat sa fie lasati sa foloseasca apa de la chiuvetele grupurilor sanitare.

-capacitatea sticlelor. Pentru copii se pot cumpara sticle mici care sa le furnizeze apa necesara in timpul celor 5-6 ore pe care le petrec la scoala si pe drumul de intoarcere acasa. Adultii au la dispozitie sticle de dimensiuni medii pentru serviciu si sticle foarte mari care se utilizeaza de catre practicantii unui sport.

Tritanul este cel mai bun material pentru transportul si depozitarea lichidelor, iar inainte de generalizarea lui s-au facut numeroase studii care au demonstrat acest lucru. In sticlele din tritan, calitatea apei si a sucurilor, a ceiului si cafelei ramane aceeasi de la turnarea in  recipient si pana la golirea acestuia.

Sticla din tritan gradata permite monitorizarea exacta a cantitatii de lichid baute intr-o zi. Comenzile plasate pana la ora 14 sunt livrate a doau zi, in timp ce pentru celelalte sunt necesare doua zile sa fie aduse la adresa indicata.

Deosebit de atractiva este si cromatica, sticla pentru sportivi care are capacitatea de 2300 ml fiind disponibila in culorile: gri deschis, turcoaz, roz si negru metalizat.

Sticlele din tritan le vor inlocui pe cele din plastic in curand, iar cererea de sticle apa tritan va atinge apogeul la sfarsitul lunii iulie si inceputul lui august, fiindca oamenii au nevoie de ele in concedii si pentru copii la inceperea scolii.

Tocmai de aceea este bine ca persoanele active, care pleaca mult de acasa sa isi comande aceste recipiente utile acum!