Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Două capturi de ţigări de contrabandă au reuşit marţi

poliţiştii băcăuani. Dacă unul dintre contrabandişti a scăpat mai uşor, pentru că avea mai puţine ţigări, cel de-al doilea a fost reţinut pentru 24 ore.

Ambii contrabandişti au fost depistaţi pe strada 9 Mai, după lăsarea serii. Primul, un bărbat de 40 ani din Bacău, transporta în maşină 12 cartuşe de ţigări fără timbru de accize. În cazul lui cercetarile au fost preluate si continuate de Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ.

Cam în acelaşi timp, un alt echipaj de Poliţie Rutieră a oprit în trafic un alt bărbat, de 39 ani, în maşina căruia au fost găsite 2490 pachete netimbrate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 30.000 de lei.

În cazul lui a fost întocmit dosar penal pentru „deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile nemarcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 tigarete.”

În plus, bărbatul a fost reținut pentru 24 ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Bacău cu propunere de control judiciar.

Ţigările şi autoturismul folosit la săvârşirea infracţiunii au fost ridicate, asupra lor urmând a se institui măsura sechestrului asigurator.