Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Patru angajaţi ai unei instituţii publice din Buhuşi sunt acuzaţi de poliţişti că ar fi

colaborat cu o grupare de cămătari, cărora le înmânau pensiile, alocaţiile şi ajutoarele sociale ale datornicilor. 10 membri ai grupării au fost reţinuţi de poliţişti şi sunt acuzaţi că ar fi  şantajat peste 50 persoane.

Poliţiştii susţin că, în perioada 2013- 2015, gruparea ar fi dat bani mai multor persoane din Buhuşi, percepând dobânzi cuprinse între 50 şi 100 % la fiecare 6 luni. Pentru a recupera banii, ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă la adresa datornicilor şi a membrilor familiilor lor.

Mai grav e că patru angajaţi ai unei instituţii publice din Buhuşi, care aveau ca îndatorire de serviciu plata unor ajutoare sociale, pensii şi a alocaţiilor de stat, lucrau ca recuperatori pentru cămătari şi le dădeau acestora banii care li s-ar fi cuvenit de fapt victimelor cămătarilor sau familiilor acestora.

Şapte percheziţii au făcut luni poliţiştii la locuinţele suspecţilor şi la instituţia publică unde lucrează aceştia, de unde au ridicat înscrisuri şi sume de bani, iar până în prezent au fost identificate peste 50 persoane care ar fi fost victime.

Zece persoane au fost reținute pentru 24 ore, urmând să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Conform unui comunicat al IPJ Bacău, „cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, identificarea tuturor persoanelor vătămate şi stabilirea exactă a prejudiciului cauzat în dauna acestora.” Până în prezent, prejudiciul a fost estimat la 300.000 lei.