Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Compartimentul pentru Ocuparea Forței de Muncă în Străinătate din cadrul

Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău anunță că sunt disponibile 1513 locuri de muncă în Austria  – 20, Danemarca – 101, Germania – 167, Irlanda – 126, Marea Britanie –  68, Polonia – 25, Norvegia – 5, Spania – 800, Suedia – 75, Ungaria -126.

Conform Situației locurilor de muncă vacante puse la dispoziția cetățenilor români în statele Uniunii Europene, cele 800 locuri de muncă din Spania se adresează femeilor care vor să lucreze în agricultură. Selecția e programată pentru sfârșitul lunii ianuarie, iar salariul oferit de angajator e de 39,48 euro brut/zi.

Posturile din Suedia sunt pentru femei de serviciu, mecanici auto, vopsitori auto, dulgheri și finisori în construcții. Salariile pleacă de la 900 lei, salariul de încadrare în România, iar în Suedia e între 900 și 1000 euro net/ lună.

Din oferta angajatorilor nemți, 77 de posturi sunt pentru lucrători calificaţi in domeniul hotelier–gastronomic.

Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar si personal in industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesionala încheiată, experienţă in domeniu si cunoştinţe bune / foarte bune de limba germană (nivel  B1/B2), precum si cunoştinţe bune de limba engleză (nivel B1). Pentru posturile de ajutor bucătar si cameristă / roomboy, angajatorii germani solicita persoane care au cunoştinţe de limba germană, nivel A2 – B1, precum si experienţă in domeniu.

Angajarea se face pe o perioadă de 9 luni, cu posibilitate de prelungire, începând cu luna martie 2015. Salariul oferit este de 1500 – 2200 euro brut / lună pentru lucrătorii calificaţi (bucătar, ospătar) și de 1300 – 1600 euro brut / lună pentru personalul necalificat (ajutor bucătar, cameristă / roomboy, personal în industria gastronomiei de sistem)” – anunță AJOFM Bacău printr-un comunicat de presă.

Oferta completă, care conține și posturi pentru manageri, asistenți medicali, medici poate fi consultată în fișierul atașat la finalul articolului.

Persoanele care doresc să se încadreaze pe unul din posturile puse la dispoziție de angajatorii străini „trebuie să se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bacău, strada Ioniţa Sandu Sturdza, nr 63, telefon 0234.541376, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitaţie de participare la selecţie” – mai anunță AJOFM.