Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Adriana Trandafir, Tania Popa și Alexandra Velniciuc vin să aducă vizibilitate Teatrului Municipal Bacovia. Odată cu

Zilele Porților Deschise, eveniment care a umplut instituția de spectatori, au fost prezenți în Bacău și Adi Tamaș – regizor la Piatra Neamț, Manuela Cara – „muzician din Canada”, Marius Gîlea – „ regizor, actor profesor la UNATC”, Șerban Puiu – regizor, profesor la UNATC și Andrei Munteanu – „regizor la Teatru Evreiesc de Stat, cunoscător și sfătuitor de taină în ceea ce privește dramaturgia rusă”.

Regizorul Șerban Puiu a declarat că a fost „foarte plăcut surprins” de ceea ce a găsit, „o trupă interesantă, cu o energie foarte bună, trupă dispusă la lucru, căreia nu am să-i fac nici un reproș substanțial”, specificând că „nu sunt politețuri”, deoarece „spunem asta în calitate de oameni care vor lucra aici și nu avem niciun interes să mințim sau să spunem lucruri frumoase”.

Despre actori, Andrei Munteanu a precizat că a găsit în Bacăuo trupă neuniformă, dar interesantă din toate punctele de vedere.”

Întotdeauna încerc să văd tot ceea ce este mai bun la oameni și încerc să văd ce pot să lucrez pe datele care există. Defecte, probleme, frustrări, nemulțumiri sunt peste tot, important este să vedem ce putem să luăm mai bun, cu ce putem să mergem înainte. Ori iei ca atare și mergi mai departe, ori te blochezi și te gândești Doamne, câte defecte. De ce am venit?” – a declarat Munteanu.

Pentru stagiunea 2015 – 2016regizorul Radu Nechifor va începe repetițiile pe 1 iunie la Comedia erorilor de William Shakespeare” – a precizat managerul Teatrului, Anca Sigartău, care a dezvăluit amănunte din viitoarea stagiune.

În privința teatrului de repertoriu școlare foarte important să fie gata măcar una- două premiere pentru toamnă”: „Moara cu noroc” a lui Ioan Slavici, în regia lui Marius Gîlea și „La țigănci” de Mircea Eliade, în regia lui Adi Tamaș.

Programul de comedie este început de Puiu Șerban”, a precizat Anca Sigartău premiera fiind programată după jumătatea lunii septembrie. Nu nu s-a stabilit încă titlul, așteptându-se centralizarea preferințelor din chestionarele la care au răspuns spectatorii în cadrul evenimentului „Zilele Porților Deschise”.

Andrei Munteanu va semna regia musicalului „Opera de trei parale”  după Bertolt Brecht, repetițiile fiind programate să înceapă pe 1 iulie -„un proiect mai mare, pentru că necesită pregătire muzicală, pregătire de coregrafie și așa mai departe”.

Manuela Cara va pune în scenă, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”,  musicalul „Cabaret Folkloric”, care „se bazează pe folclorul autentic aranjat într-un mod actual, o fuziune între muzica populară și muzica de jazz”.

După mulți ani de stat în Canada – peste douăzeci – am fost plăcut surprinsă de dotările tehnice pe care le-am găsit la Teatrul de Vară unde cred că o să colaborăm nu numai cu artiștii din acest teatru. Ca să putem să mutăm și peste hotare spectacolul pe care noi îl avem în plan o să aducem și niște nume de la București: Adriana Trandafir, Tania Popa, Alexandra Velniciuc” – a declarat Manuela Cara.

Nu cred că vom putea acoperi din trupa pe care o avem distribuțiile spectacolelor (…) nu voi merge pe angajări masive, deși am avea nevoie, vom merge pe varianta de colaborări și pentru a vedea dacă oamenii se pot integra în colectivul pe care îl avem” – a declarat Anca Sigartău.