Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Introducere: link 1, link 2.

Opinia că enoriașii catolici ar putea fi scoși în obor și vânduți pe post de cireadă

PSD-ului și oricărui politician îi poate aparține cel mult unui văcar, nu preoților preasupuși politic sau decanului Dâscă. Enormitatea de a distribui integrame electorale cu Papa Francisc sau pliante electorale cu Ponta și Papa Francisc, în ușile bisericilor, după încheierea Sf. Liturghii, nu are nicidecum efectul pe care îl sugerează, prin declarația sa, părintele decan Isidor Dâscă – „toți sunt fiii lui Dumnezeu, îi iubim pe toți”. În fața acestei invitații a părintelui, de a întoarce și obrazul celălalt pentru a fi scuipați de gestul PSD, dați-ne voie, părinte, să întoarcem creștinește buca cealaltă.

Gestul PSD este mai mult decât o infamie, este o greșeală. Dar era evident că se va ajunge aici, în condițiile în care episcopul Petru Gherghel a „rulat” pe ecranul Conferinței județene PSD, iar Dragoș Benea a fost invitat să taie panglica altarului Bisericii Sf. Cruce. Te duci la Biserică să te închini lui Dumnezeu și ajungi să i te închini lui Benea, din cauza nevoii de cash a unor clerici. Banii pe care i-a dat Benea nu-s ai lui, sunt tot taxele și impozitele enoriașului, așa că la tăierea panglicii trebuia să fie chemat cel mai sărac dintre săraci, pentru gestul de a renunța la 1 leu AL LUI pentru a-l da Bisericii.

V-am văzut, părinte Dâscă, o singură dată în ședința de Consiliu Local, atunci când ați avut nevoie de votul aleșilor pentru a i se da Parohiei un teren. Tot pe interes material erați și atunci. Nu v-am văzut la dezbateri pe teme sociale, nu v-am văzut când se discuta situația unor oameni dați afară din case, în prag de iarnă, deși accesul e liber și nu e nevoie de invitație.

Aș fi preferat să prezentați ce ați făcut pentru copiii ai căror părinți au plecat din țara asta nenorocită de cei pe care-i promovați. E adevărat, copiii sunt mai puțini, după ce, nu demult, patru dintre ei au ars la Măgura. Unul dintre părinți era ortodox, v-ați scos, altfel ar fi trebuit să explicați public de câte ori au fost vizitați de preotul care-i păstorește. Sper doar să nu fi suferit și să fi ars în somn, gândindu-se ce frumos sună „Măreț biruitor al morții!” în zborul către Împărăția lui Cristos.

Zilele trecute, tot într-o comunitate catolică de care vă ocupați aflată în aria de acoperire, un soț bețiv i-a crăpat capul soției. Definitiv, de data asta, pentru că femeia trăia într-un Purgatoriu pe Pământ. Tot în comuna în care, întrebat de ce un copil a fugit de acasă și doarme iarna pe ciment în Piața Centrală din Bacău, preotul catolic a răspuns ca din manualul jegului „E de altă religie”. Ce spuneți, ar fi încântat Papa Francisc de abordarea asta?

Știți cât se bea, părinte, în comunitățile de care ar trebui să aveți grijă? Și nu vorbesc de alcoolul dat de Bejan Preasfințiilor-Voastre, ci așa, în general. Mult, enorm. Ar trebui să fie câte o organizație de Alcoolici Anonimi în fiecare sat. Ca să mă exprim pe înțelesul Sfinției-Voastre, de la cine dracu` o să mai încasați simbria, dacă oamenii își beau mințile, iar soții le crapă capetele soțiilor? Gândiți-vă la bani, ce naiba, dacă altceva nu vă impresionează!

Nu-i învățați pe preoții din subordine să mintă în halul ăsta, „nu știam”, pentru că nu enoriașii l-au urcat pe Dragoș Benea la altar, ci Preasfințiile-Voastre! Poate nu știați, dar necunoașterea nu vă absolvă. Dacă dați peste un pieton cu mașina pentru că nu ați văzut indicatorul STOP, nu înseamnă că sunteți nevinovat. Iar în relația cu politicienii, dragi preoți, demult ar fi trebuit să vedeți indicatorul STOP.

Nu e suficient să spuneți „nu știam”. Ieșiți public și folosiți-vă corzile vocale: „NU votați cu cei care-l confiscă electoral pe Papa Francisc! Votați cu oricine altcineva sau nu votați deloc!”. Papa Francisc nu e proprietatea Sfințiilor-Voastre și blaturilor pe care le aveți pentru cashul pe Legea 350. Nu ne vindeți sufletul pentru niște termopane! Știm să ne rugăm și în grotă, evlavia nu depinde de liftul de la Casa Parohială și nici de grosimea bucății de marmură.

Altfel, când o fi să fie, îmi doresc, părinte, pentru mine un calendar cu Papa Francisc, iar pentru Sfinția-Voastră o icoană cu Dragoș Benea. Înainte de DNA sau după, n-ar trebui să vă împiedice niște cătușe să vă faceți chip cioplit, dacă merită suma.

V-am iertat, sincer, și vă doresc gândul cel bun. Să vă judece alții. Arătați-ne că relația între noi nu se rezumă la 120 – 150 lei, o dată pe an.