Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Anul Nou aduce la Dărmănești turiști din

 București. Cel puțin pe o pensiune bătălia a fost mare pentru Revelion 2015, însă nici celelalte n-au rămas neocupate. Ce-i drept, nici nu sunt multe, iar tradițiile locului sunt de top. Conform Listei structurilor de cazare clasificate, întocmită de Autoritatea Națională pentru Turism, în Dărmănești sunt doar trei pensiuni, toate de trei stele: Adolescența, Cerbul și Magic Garden.

La Pensiunea Adolescența nu mai sunt locuri pentru noaptea dintre ani. Pentru trei nopți și patru zile, adică de pe 30 decembrie și până pe 2 ianuarie, cu pensiune completă, masă festivă de Revelion, foc de artificii și foc de tabară pe 1 ianuarie, distracția i-a costat pe oaspeți 2000 lei / 2 persoane conform site-ului propriu.

Și Pensiunea Cerbul e dată toată pentru noaptea de Revelion. Prețurile au fost aceleași ca în restul anului: 700 lei toată pensiunea, două nopți.

Sursa foto: www.cazaredarmanesti.ro/

Noi am închiriat deja toată pensiunea unui singur grup, din Sascut, parcă. Mai ales de Revelion turiștii aleg Dărmănești datorită datinilor din zonă, de sfârșit de an. Se poate merge la baraj, se pot face drumeții pe deal, pe munte. Avem bucătărie, dar fiecare vine cu ce vrea de acasă și își fac ei sau își achiziționează ce vor de la magazinul din zonă și își pregătesc ei, ca să nu avem probleme cu DSP-ul și cu toate astea”, – ne-a declarat reprezentantul pensiunii Săndel Buguș.

Cu tarife de 300 de lei pentru cina festivă din noaptea dintre ani și pachete de 900 lei / persoană de pe 30 decembrie până pe 2 ianuarie, și Pensiunea Magic Garden e full.

Mariana Milea, care-i „5 in 1 – proprietar, grădinar, cameristă, bucătar și ce e nevoie”  în pensiunea ridicată cu fonduri SAPARD în 2008, consideră că „prețurile și tradițiile care s-au mai păstrat în zonă” sunt de vină pentru faptul că orașul Dărmănești e căutat pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, în special a Revelionului.

Sursa foto: adamilea.blogspot.com 

„Eu, de regulă, am de Revelion bătălie pe pachet și nu am destule camere pentru cereri. Mai am un grup din Bacău, pe lângă cel din București, care vine la Revelion și care a acceptat să-i înghesui în camere câte două familii, să poată veni la mine. Din București, în afară de pachet, am un grup de 19 persoane care și-au găsit cazare în zonă ca să poată veni la mine la Revelion. Încerc să fac din această seară o seară specială cu bani puțini, pentru că zona îmi impune un cost mic. Una e Sinaia și alta e Dărmănești; oamenii se așteaptă la prețuri mai mici. Revelionul e 300 lei de persoană. Pachetul – intrare pe 30, ieșire pe 2 ianuarie – e 900 lei / persoană, sub prețurile care se practică. Pe 30 seara avem cină de întâmpinare și tot ce ține, pe 31 avem mese incluse, petrecerea de revelion, pe 1 ianuarie e aproape alt revelion, cu foc de tabără afară, cu mâncare tradițională, vin fiert, țuică, muzică live și într-o seară și în cealaltă. Va fi o trupă cu 20 de urși care vor face spectacol, artificii, alte momente de Revelion” – a explicat pentru bacauinfo.ro Mariana Milea.

Pentru perioada Crăciunului mai sunt locuri la Dărmănești. Și la Cerbul, și la Magic Garden.

La Crăciun încă nu am niciun angajament. Nu ar fi prea din scurt pentru așa ceva, încă mai am timp să mă organizez, în condițiile în care deja am tăiat săptămâna trecută un porc, cealaltă săptămână este iarăși de tăiat, eu fac toate produsele tradiționale” – mai spune doamna Milea – „De Crăciun fac doar dacă sunt solicitată. Știți, de Crăciun toată lumea are acasă ceva special și atunci iese la restaurant doar pentru muzică, desert, o pizza, și atunci a trebuit să mă adaptez, după ce la început m-am rupt eu în figuri și am vrut să fac tradițional sărmale, cozonaci… si am rămas cu ele.

 Doamna Milea poate fi găsită la 0234.356.520 sau 0741 610 817, domnul Buguș- 0756.794.919.

Sursa foto 1: revelion.viaromania.eu